• Loving


    drama
IMDB score 7.1    Filmkrant 3.5 / 5    Lees recensies
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarDiscriminatie

Loving vertelt het waargebeurde verhaal over de moed en vastberadenheid van Richard en Mildred Loving, een blanke man en een Afro-Amerikaanse vrouw uit de staat Virginia die verliefd werden en in 1958 trouwden. Na hun huwelijk heeft het echtpaar maar liefst negen jaar lang moeten vechten voor het recht om samen als een familie in hun geboortestad te mogen wonen. Hun rechtszaak, Loving v. Virginia, werd helemaal tot aan het Amerikaanse Hooggerechtshof uitgevochten. Hiermee werd dit waargebeurde liefdesverhaal over de hele wereld een bron van inspiratie.

Echte liefde in het racistische Amerika van de jaren zestig.
Genre
drama
Acteur(s)
Joel Edgerton, Marton Csokas, Michael Shannon, Ruth Negga
Regisseur(s)
Jeff Nichols
Speelduur
123 minuten
Premièredatum
23 feb. 2017

Speeltijden voor Loving

Laden ... (... / ...)

Voor de gekozen combinatie van locatie en tijd zijn geen voorstellingen bekend. Voor de gekozen combinatie van locatie en tijd zijn geen voorstellingen bekend.
Bezig met laden ...

Recensies voor Loving

Filmkrant 3.5 / 5 · Zwarte ervaring, witte blik Door Joost Broeren-Huitenga

Kan de hashtag #OscarsSoWhite de prullenbak in? Met de vele nominaties voor Moonlight waren de Oscars dit jaar zwarter dan ooit. En deze maand tonen Hidden Figures, Loving en A United Kingdom elk hun eigen stukje uit de geschiedenis van de zwarte strijd om gelijkheid. Maar wie schrijft die geschiedenis eigenlijk?

Tip: Lees de complete recensie van Joost Broeren-Huitenga op Filmkrant.nl.

Nieuwste films & trailers in je mailbox ontvangen?