• Hidden Figures


    drama
IMDB score 7.8    Filmkrant 3 / 5    Lees recensies    Speeltijden
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarDiscriminatie

Hidden Figures is het ongelofelijke en onvertelde verhaal van Katherine Johnson (Taraji P. Henson), Dorothy Vaughn (Octavia Spencer) en Mary Jackson (Janelle Monáe), drie briljante vrouwen van Afro-Amerikaanse afkomst, die werkten bij de NASA. Ze waren het brein achter een van de grootste operaties in de geschiedenis: de lancering van astronaut John Glenn in de ruimte. Een indrukwekkende prestatie die het land weer moed gaf, de verhoudingen in de ‘Space Race’ volledig op zijn kop zette en de wereld in beweging bracht. Het visionaire trio oversteeg geslacht en ras, en inspireerde generaties om groots te dromen. De film is genomineerd voor drie Oscars®, in de categorieën: Beste film, Beste vrouwelijke bijrol – Octavia Spencer en Beste aangepaste scenario.

De film vertelt het waargebeurde verhaal van de Afro-Amerikaanse wetenschapsters Katherine Johnson en haar twee collega’s Dorothy Vaughan en Mary Jackson die allen werkten in de West Area Computing Unit van het NASA Langley Research Center. De West Area
Genre
drama
Acteur(s)
Jim Parsons, Mahershala Ali, Aldis Hodge, Glen Powell, Kevin Costner, Taraji P. Henson, Octavia Spencer, Janelle Monáe, Kirsten Dunst
Regisseur(s)
Ted Melfi
Speelduur
127 minuten
Premièredatum
9 mrt. 2017

Speeltijden voor Hidden Figures

Laden ... (... / ...)

Voor de gekozen combinatie van locatie en tijd zijn geen voorstellingen bekend. Voor de gekozen combinatie van locatie en tijd zijn geen voorstellingen bekend.
Bezig met laden ...

Recensies voor Hidden Figures

Filmkrant 3 / 5 · Zwarte ervaring, witte blik Door Joost Broeren-Huitenga

Kan de hashtag #OscarsSoWhite de prullenbak in? Met de vele nominaties voor Moonlight waren de Oscars dit jaar zwarter dan ooit. En deze maand tonen Hidden Figures, Loving en A United Kingdom elk hun eigen stukje uit de geschiedenis van de zwarte strijd om gelijkheid. Maar wie schrijft die geschiedenis eigenlijk?

Tip: Lees de complete recensie van Joost Broeren-Huitenga op Filmkrant.nl.

Nieuwste films & trailers in je mailbox ontvangen?