• Maudie


    biografisch, drama, romantiek
IMDB score 7.7    Filmkrant 4 / 5    Lees recensies    Speeltijden
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGeweldDiscriminatie

Maud is een tengere vrouw met een sterke wil. Ondanks haar fysieke mankementen verlangt ze ernaar onafhankelijk te zijn, zich los te maken van haar bezorgde familie en te schilderen. Met dit doel neemt ze een baan als huishoudster bij visboer Everett Lewis. Hij is een stugge, afstandelijke man die gewend is om alleen te wonen in zijn afgelegen huisje in Nova Scotia. Toch lukt het Maud om zijn vertrouwen te winnen met haar optimisme en levenslust. Wat begint als een moeizame relatie groeit uiteindelijk uit tot een bijzonder huwelijk.

Sally Hawkins (Blue Jasmine) en Ethan Hawke (Boyhood) schitteren in dit ontroerende drama van regisseur Aisling Walsh. De film volgt het indrukwekkende levensverhaal van Maud Lewis en haar verrassende ontwikkeling tot bekende volksschilder.

Genre
biografisch, drama, romantiek
Acteur(s)
Ethan Hawke, Sally Hawkins
Regisseur(s)
Aisling Walsh
Speelduur
115 minuten
Premièredatum
14 sep. 2017

Speeltijden voor Maudie

Laden ... (... / ...)

Voor de gekozen combinatie van locatie en tijd zijn geen voorstellingen bekend. Voor de gekozen combinatie van locatie en tijd zijn geen voorstellingen bekend.
Bezig met laden ...

Recensies voor Maudie

Filmkrant 4 / 5 · Levenslange liefde Door Sandra Heerma van Voss

Amateurschilderes met artritis vindt liefde bij een norse visboer: het levensverhaal van de Canadese Maud Lewis had een draak van een biopic kunnen opleveren. Regisseur Aisling Walsh omzeilt alle valkuilen.

Tip: Lees de complete recensie van Sandra Heerma van Voss op Filmkrant.nl.

Nieuwste films & trailers in je mailbox ontvangen?