• Aquarius


    drama
IMDB score 7.7    Rotten Tomatoes (critici) 94%    Rotten Tomatoes (publiek) 50%    Filmkrant 4 / 5    Lees recensies    Speeltijden

Clara, een bejaarde weduwe en gepensioneerde muziekcriticus, woont in Aquarius, een origineel twee verdiepingen tellend appartementengebouw uit de jaren 1940 in Recife in Brazilië. Clara komt uit een rijk en traditioneel gezin en belooft in het appartement te blijven wonen tot haar dood. Dit besluit frustreert een bedrijf dat alle naburige appartementen heeft verworven en het perceel wil gebruiken voor hun eigen doeleinden. Clara belandt in een koude oorlog met het bedrijf en weigert haar positie op te geven.

Portret van een Braziliaanse weduwe op oorlogspad.  
Genre
drama
Acteur(s)
Irandhir Santos
Regisseur(s)
Kleber Mendonça Filho
Speelduur
146 minuten
Premièredatum
17 aug. 2017

Speeltijden voor Aquarius

Laden ... (... / ...)

Voor de gekozen combinatie van locatie en tijd zijn geen voorstellingen bekend. Voor de gekozen combinatie van locatie en tijd zijn geen voorstellingen bekend.
Bezig met laden ...

Recensies voor Aquarius

Filmkrant 4 / 5 · De kunst van het bewaren Door Mariska Graveland

De Braziliaanse grande dame Sonia Braga speelt een gepensioneerde muziekcriticus die het opneemt tegen een malafide vastgoedbedrijf. Aquarius is een even zachtmoedig als kritisch drama over gentrificatie en de kunst van het bewaren.

Tip: Lees de complete recensie van Mariska Graveland op Filmkrant.nl.

Nieuwste films & trailers in je mailbox ontvangen?