• Bankier van het Verzet


    drama, oorlog

Als bankier Walraven van Hall (Barry Atsma) in de Tweede Wereldoorlog wordt gevraagd of hij zijn financiële contacten voor het verzet wil inzetten, aarzelt hij niet lang. Samen met zijn broer, Gijs van Hall (Jacob Derwig), bedenkt hij een riskante constructie om grote leningen af te sluiten waarmee het verzet gefinancierd kan worden. Als ook dat niet genoeg is bedenken de broers de grootste bankfraude uit de Nederlandse geschiedenis: tientallen miljoenen guldens worden onder het oog van de bezetters de Nederlandse Bank uit gesluisd. Maar hoe grootschaliger de operatie wordt, hoe meer mensen er vanaf weten. Iedere dag neemt de kans toe dat iemand dat ene foutje maakt dat een einde kan maken aan de daden en het leven van het bankier van het verzet.
Bankier van het Verzet is het waargebeurde, onbekende verhaal van Nederlands grootste verzetsheld.

Bankier van het Verzet is het waargebeurde, onbekende verhaal van Nederlands grootste verzetsheld.Als bankier Walraven van Hall (Barry Atsma) in de Tweede Wereldoorlog wordt gevraagd of hij zijn financiële contacten voor het verzet wil inzetten, aarzelt
Genre
drama, oorlog
Acteur(s)
Barry Atsma, Jacob Derwig, Pierre Bokma
Regisseur(s)
Joram Lürsen
Speelduur
123 minuten
Premièredatum
29 mrt. 2018

Speeltijden voor Bankier van het Verzet

Laden ... (... / ...)

Voor de gekozen combinatie van locatie en tijd zijn geen voorstellingen bekend. Voor de gekozen combinatie van locatie en tijd zijn geen voorstellingen bekend.
Bezig met laden ...

Recensies voor Bankier van het Verzet

Filmkrant Echte helden Door Jos van der Burg

Terug van weg geweest: de oorlogsheld. Bankier van het verzet brengt een hommage aan Walraven van Hall. Om het verzet te financieren organiseerde deze bankier de grootste bankfraude uit de Nederlandse geschiedenis.

Tip: Lees de complete recensie van Jos van der Burg op Filmkrant.nl.

Nieuwste films & trailers in je mailbox ontvangen?