• Suburbicon


    komedie, crime, mysterie
Filmkrant 2 / 5    Lees recensies
Mogelijk schadelijk tot 16 jaarGeweldAngstGrof taalgebruik

Welkom in Suburbicon: een Amerikaans voorstadje met prachtige huizen, smetteloze tuintjes en keurige gezinnen. Vader Gardner Lodge (Matt Damon) en zijn vrouw Rose (Julianne Moore) wonen hier met hun 10-jarige zoontje Nicky. Wanneer ze op een dag te maken krijgen met een gewelddadige overval, blijkt dit modelgezin een groot geheim te verbergen. Chantage, verraad en wraak nemen al snel de overhand in Suburbicon. Tot wat zijn modelburgers in staat wanneer ze in het nauw worden gedreven? Suburbicon is het even hilarische als absurde antwoord.

Gevierd acteur en regisseur George Clooney neemt opnieuw plaats in de regiestoel voor deze ingenieuze thriller met een scenario van niemand minder dan de broers Joel en Ethan Coen. Matt Damon, Julianne Moore en Oscar Isaac leiden een sterrencast in een productie van Joel Silver (The Matrix, V for Vendetta) en Teddy Schwarzman (The Imitation Game).

Genre
komedie, crime, mysterie
Acteur(s)
Matt Damon, Oscar Isaac, Josh Brolin, Julianne Moore
Regisseur(s)
George Clooney
Speelduur
105 minuten
Premièredatum
2 nov. 2017

Speeltijden voor Suburbicon

Er zijn momenteel geen speeltijden bekend voor Suburbicon.
Suburbicon ging op 2 nov. 2017 in première.

Recensies voor Suburbicon

Filmkrant 2 / 5 · Die moordende buurman kennen we nou wel Door Joost Broeren-Huitenga

George Clooney stoft een oud scenario van de broers Coen af. Aan hun oorspronkelijke verhaal over nare mensen in de suburbs voegt hij met coscenarist Grant Heslov een laag maatschappijkritiek toe. Maar de twee zitten elkaar alleen maar in de weg.

Tip: Lees de complete recensie van Joost Broeren-Huitenga op Filmkrant.nl.

Nieuwste films & trailers in je mailbox ontvangen?