• Kedi


    documentaire
IMDB score 8.0    Filmkrant 4.5 / 5    Lees recensies    Speeltijden

Honderdduizenden Turkse katten bewegen zich vrij door de straten van Istanboel. Al duizenden jaren wandelen ze in en uit de levens van mensen. Zo zijn ze een essentieel onderdeel geworden van de diverse gemeenschappen die de stad zo kleurrijk maken. De katten van Istanboel zijn niemands eigendom. Ze leven tussen twee werelden, zijn wild noch tam, en brengen vreugde en een doel bij die mensen die ze zelf uitkiezen om hen te adopteren. In Istanboel zijn katten spiegels voor de inwoners; ze laten hen op een unieke manier reflecteren op hun leven.

Het leven van de zwerfkatten van Istanboel. PRRRRR.
Genre
documentaire
Acteur(s)
Aslan Parcasi, Bengu, Bülent Üstün, Deniz, Duman, Gamsiz, Psikopat, Sari
Regisseur(s)
Ceyda Torun
Speelduur
79 minuten
Premièredatum
24 aug. 2017

Speeltijden voor Kedi

Laden ... (... / ...)

Voor de gekozen combinatie van locatie en tijd zijn geen voorstellingen bekend. Voor de gekozen combinatie van locatie en tijd zijn geen voorstellingen bekend.
Bezig met laden ...

Recensies voor Kedi

Filmkrant 4.5 / 5 · 'Katten zijn mijn A-list acteurs' Door Laura van Zuylen

Kattencafés, Grumpy Cat en talloze kattenfora. Katten zijn booming. De poezendocumentaire Kedi van de Turkse regisseur Ceyda Torun komt als geroepen. Torun: 'We hebben geluk met de kattenrenaissance op internet. We hadden mijn film niet gefinancierd gekregen als kattenplaatjes en -filmpjes niet zo populair waren geworden.'

Tip: Lees de complete recensie van Laura van Zuylen op Filmkrant.nl.

Nieuwste films & trailers in je mailbox ontvangen?