• Phantom Thread


    drama

De gerenommeerde couturier Reynolds Woodcock (Daniel Day-Lewis) en zijn zus (Lesley Manville) vormen samen het middelpunt van de glamoureuze Britse modewereld in het naoorlogse Londen van de jaren vijftig. Zij kleden zowel de adel, de filmsterren, de dames van stand en vrouwen die pretenderen tot de high society te horen in de gedistingeerde stijl van The House of Woodcock. Vrouwen komen en gaan in Woodcock’s leven en zij bieden deze verstokte vrijgezel zowel inspiratie als gezelschap. Maar dan ontmoet hij een jonge eigengereide vrouw genaamd Alma (Vicky Krieps), die al snel een vaste plaats in zijn leven verovert als zowel zijn muze en zijn minnares. Woodcock ervaart deze liefde echter als een nauwsluitend keurslijf, die het leven dat hij voor zichzelf zo zorgvuldig op maat gemaakt had overhoop gooit. Met zijn nieuwste film schept Paul Thomas Anderson een fraai aangekleed portret van een artiest die een creatieve ontdekkingsreis doormaakt, en van de vrouwen die zijn wereld draaiende houden. Phantom Thread is de achtste film van Paul Thomas Anderson en zijn tweede samenwerking met Daniel Day-Lewis. Met o.a. drievoudig Oscarwinnaar Daniel Day-Lewis (There Will Be Blood, Lincoln, My Left Foot) Lesley Manville (Maleficent, Another Year) en Vicky Krieps (Hanna, A Most Wanted Man). Geregisseerd en geschreven door Paul Thomas Anderson (There Will Be Blood, Magnolia, The Master).

De nieuwe film van Paul Thomas Anderson (Magnolia, There Will be Blood). Met Daniel Day-Lewis als veeleisende modeontwerper Reynolds Woodcock
Genre
drama
Acteur(s)
Daniel Day-Lewis
Regisseur(s)
Paul Thomas Anderson
Speelduur
130 minuten
Premièredatum
1 mrt. 2018

Speeltijden voor Phantom Thread

Laden ... (... / ...)

Voor de gekozen combinatie van locatie en tijd zijn geen voorstellingen bekend. Voor de gekozen combinatie van locatie en tijd zijn geen voorstellingen bekend.
Bezig met laden ...

Recensies voor Phantom Thread

Filmkrant Daniel Day-Lewis verdwijnt voor de laatste keer Door Joost Broeren-Huitenga

Paul Thomas Anderson en acteur Daniel Day-Lewis werken tien jaar na There Will Be Blood opnieuw samen en creëren Reynolds Woodcock, een veeleisende modeontwerper die een machtsspel speelt met zijn muze en model Alma. Phantom Thread is even exact en weelderig als zijn hoofdpersonage.

Tip: Lees de complete recensie van Joost Broeren-Huitenga op Filmkrant.nl.

Nieuwste films & trailers in je mailbox ontvangen?