• Visages Villages


    documentaire
IMDB score 8.3    Filmkrant 4 / 5    Lees recensies

Regisseuse en fotografe Agnès Varda (Les Glaneurs et La Glaneuse, Les plages d'Agnès) is een markante figuur in de Franse cinema. Samen met JR, een eigenzinnige kunstenaar met een grootse verbeelding, vormt ze een uniek duo. Agnès is inmiddels in de tachtig, JR midden dertig. Hun belevingswerelden komen samen in Visages Villages Ze laten zich leiden door toeval, passie en intuïtie. In deze documentaire trekken Agnès en JR samen door Frankrijk en portretteren de mensen die ze ontmoeten. Hun reis schept een band waarin ze elkaar als kunstenaars vinden en het landschap tot museum maken. Het voormalige boegbeeld van de nouvelle vague (Agnès) en de inmiddels wereldberoemde fotograffitikunstenaar (JR) vullen elkaar perfect aan. Hun hartverwarmende vriendschap vormt de basis voor een waarachtige en lieve roadmovie.
Visages Villages won dit jaar op het filmfestival van Cannes de l ’Œil d’or voor Beste Documentaire en kreeg de publiekprijs in Toronto. De documentaire, door Vrij Nederland bestempeld als ‘een van de liefste films van het jaar’, zal in Nederland op het IDFA in première gaan.

Genre
documentaire
Acteur(s)
Agnès Varda, JR
Regisseur(s)
Agnes Varda
Speelduur
90 minuten
Premièredatum
7 dec. 2017

Speeltijden voor Visages Villages

Er zijn momenteel geen speeltijden bekend voor Visages Villages.
Visages Villages ging op 7 dec. 2017 in première.

Recensies voor Visages Villages

Filmkrant 4 / 5 · Op pad met een verrukkelijke reisleidster Door Mariska Graveland

Met een bestelbusje en een fototoestel trekken de grande dame van de nouvelle vague Agnès Varda en de Franse fotograaf JR van dorp naar dorp, waar ze dankzij een lumineus idee de schitterendste beelden maken.

Tip: Lees de complete recensie van Mariska Graveland op Filmkrant.nl.

Nieuwste films & trailers in je mailbox ontvangen?