• Doof Kind


    documentaire

Doof Kind schetst een ontroerend portret van de aanstekelijke dove Tobias die zijn draai heeft gevonden in het leven en zichzelf bepaald niet zielig vindt. Door het gebruik van familiefilmpjes zien we hoe Tobias opgroeit. Hij onderhoudt een innige relatie met zijn iets oudere, horende broer, Joachim. Samen blikken ze terug op hun jeugd. Communicatie met de horende wereld is moeizaam, maar Tobias’ verblijf op Gallaudet University in Washington D.C. – de enige dovenuniversiteit ter wereld – voelt paradijselijk aan. De film laat zien hoe een handicap zomaar in een rijke cultuur kan veranderen en andersom. Tobias weet die twee werelden slim met elkaar te verbinden: als docent Nederlandse Gebarentaal leert hij horende studenten zijn taal en cultuur kennen. De onvoorwaardelijke acceptatie van zijn doofheid biedt gelegenheid tot het aan de orde stellen van allerhande vragen, die variëren van de problemen van het grootbrengen van een doof kind en de effecten daarvan op de overige gezinsleden tot aan de soms absurde gevolgen van een gehandicaptenstatus.
Doof Kind is de winnaar van de publieksprijs IDFA 2017. Doof Kind schetst een ontroerend portret van de aanstekelijke dove Tobias die zijn draai heeft gevonden in het leven en zichzelf bepaald niet zielig vindt.

Portret van een dove jongeman, die zijn draai heeft gevonden in het leven en zichzelf bepaald niet zielig vindt.
Genre
documentaire
Acteur(s)
Tobias de Ronde
Regisseur(s)
Alex de Ronde
Speelduur
71 minuten
Premièredatum
1 mrt. 2018

Speeltijden voor Doof Kind

Laden ... (... / ...)

Voor de gekozen combinatie van locatie en tijd zijn geen voorstellingen bekend. Voor de gekozen combinatie van locatie en tijd zijn geen voorstellingen bekend.
Bezig met laden ...

Recensies voor Doof Kind

Filmkrant Doof is ook leuk Door Sasja Koetsier

Alex de Ronde, in het dagelijks leven directeur van de Amsterdamse bioscoop Het Ketelhuis, maakt zijn documentairedebuut met een aanstekelijk portret van zijn dove zoon Tobias, die zich in de internationale dovengemeenschap als een vis in het water voelt.

Tip: Lees de complete recensie van Sasja Koetsier op Filmkrant.nl.

Nieuwste films & trailers in je mailbox ontvangen?