• Under The Tree


    drama

Agnes zet haar man Atli het huis uit en wil niet dat hij hun dochter Asa nog ziet. Hij gaat weer bij zijn ouders wonen die in een bittere burenruzie verwikkeld zijn over een grote, mooie, boom die naar de zin van de buren een te grote schaduw werpt op hun tuin.
Terwijl Atli er alles aan doet om zijn dochter weer te mogen zien, wordt de ruzie tussen zijn ouders en de buren steeds heftiger: bezit wordt vernield, huisdieren verdwijnen op mysterieuze wijze en er worden zelfs beveiligingscamera’s geïnstalleerd. En dan gaat er ook nog het gerucht dat de buurman is gezien met een kettingzaag...

Wanneer de buren van Baldvin en Inga beginnen te klagen over een boom die teveel schaduw werpt op hun tuin, loopt de zo onschuldig lijkende, typische burenruzie onverwachts steeds meer uit de hand.
Genre
drama
Acteur(s)
Edda Björgvinsdóttir
Regisseur(s)
Hafsteinn Gunnar Sigurðsson
Speelduur
89 minuten
Premièredatum
17 mei 2018

Speeltijden voor Under The Tree

Laden ... (... / ...)

Voor de gekozen combinatie van locatie en tijd zijn geen voorstellingen bekend. Voor de gekozen combinatie van locatie en tijd zijn geen voorstellingen bekend.
Bezig met laden ...

Recensies voor Under The Tree

Filmkrant 'IJslanders gaan tot het uiterste om zon in hun tuin te krijgen' Door Joost Broeren-Huitenga

Een burenruzie over de schaduw van een boom escaleert tot absurde proporties in het zwart-komische Under the Tree. Hafsteinn Gunnar Sigurðsson: 'Hopelijk kan de kijker daar allerlei dingen in zien: ruzies tussen naties, een generatiekloof, of gevechten tussen verschillende etnische groepen. Hoe absurd dat allemaal is.'

Tip: Lees de complete recensie van Joost Broeren-Huitenga op Filmkrant.nl.

Nieuwste films & trailers in je mailbox ontvangen?