• The Insult


    drama

In The Insult leidt een incident tussen twee mannen tot een zaak van nationaal belang, waarin de Libanese burgeroorlog een schaduw op de hedendaagse maatschappij werpt. Politiek en religie verdelen een land waar de wonden uit het verleden nog lang niet geheeld zijn.
Tijdens de renovatiewerken van een appartementsgebouw in Beiroet leidt een probleem met de waterafvoer tot een confrontatie tussen bewoner Toni en aannemer Yasser. Toni is een Libanese christen, Yasser een Palestijnse vluchteling. Als de ruzie uit de hand loopt door een belediging, worden beide mannen meegesleurd in een neerwaartse spiraal waarvan de draagwijdte veel verder reikt dan de grenzen van de rechtspraak.
The Insult is internationaal omarmd door het publiek en won verschillende publieksprijzen. Voor zijn rol ontving Kamel El Basha op het filmfestival van Venetië de prijs voor Beste Acteur. De film staat verder op de shortlist van de Oscar voor Beste Buitenlandse Film en zal op het Internationaal Filmfestival van Rotterdam zijn Nederlandse première beleven.

Genre
drama
Acteur(s)
Adel Karam
Regisseur(s)
Ziad Doueiri
Speelduur
112 minuten
Premièredatum
15 feb. 2018

Speeltijden voor The Insult

Er zijn momenteel geen speeltijden bekend voor The Insult.
The Insult ging op 15 feb. 2018 in première.

Recensies voor The Insult

Filmkrant Een kleine burgeroorlog Door Joost Broeren-Huitenga

De christelijke Tony en de Palestijnse Yasser komen lijnrecht tegenover elkaar te staan in hedendaags Beiroet, met een mediacircus en rellen tot gevolg. Regisseur Ziad Doueiri: 'Ze zoeken allebei genoegdoening voor iets veel groters.'

Tip: Lees de complete recensie van Joost Broeren-Huitenga op Filmkrant.nl.

Nieuwste films & trailers in je mailbox ontvangen?