• The Third Murder


    drama

Wat gebeurt er wanneer een advocaat zich afvraagt waar zijn verantwoordelijkheid eigenlijk ligt en besluit dieper te graven dan gewenst? Hoe betrouwbaar zijn de getuigen in een zaak en doet de waarheid er eigenlijk toe? Advocaat Shigemori neemt de verdediging van moordverdachte Misumi op zich. Aangezien Misumi bekend heeft en al eerder voor moord veroordeeld werd, wacht hem de doodstraf. Shigemori kan eigenlijk niet veel meer voor hem doen. Maar dan doen de getuigenissen van de familie van het slachtoffer en die van Misumi doen twijfelen aan de eerdere bekentenis van zijn cliënt. The Third Murder won zes Awards bij de belangrijkste Japanse Academy Prizes, waaronder die voor Beste Film en Beste Regie. Regisseur Hirokazu Kore-eda (Noboy Knows, Like Father, Like Son) schept een intrigerende puzzel, die ons een spiegel voorhoudt over recht en gerechtigheid.

Wat gebeurt er wanneer een advocaat zich afvraagt waar zijn verantwoordelijkheid ligt, of het gaat om het vinden van de waarheid of puur vermindering van straf voor zijn cliënt. En als die cliënt zelf gestraft wil worden? De cliënt heeft een moord beke
Genre
drama
Acteur(s)
Kôji Yakusho
Regisseur(s)
Hirokazu Kore-Eda
Speelduur
124 minuten
Premièredatum
21 jun. 2018

Speeltijden voor The Third Murder

Laden ... (... / ...)

Voor de gekozen combinatie van locatie en tijd zijn geen voorstellingen bekend. Voor de gekozen combinatie van locatie en tijd zijn geen voorstellingen bekend.
Bezig met laden ...

Recensies voor The Third Murder

Filmkrant Niks strookt met de feiten Door Joost Broeren-Huitenga

Hirokazu Kore-eda keert het genre van het moordmysterie binnenstebuiten voor The Third Murder, een gelaagde overdenking van de ongrijpbaarheid van de waarheid.

Tip: Lees de complete recensie van Joost Broeren-Huitenga op Filmkrant.nl.

Nieuwste films & trailers in je mailbox ontvangen?