• Grace Jones: Bloodlight and Bami


    documentaire

Groter dan het leven, wild, uitdagend en androgyn, maar ook model, pop-icoon en actrice - Grace Jones is het allemaal! Met 'Nightclubbing’ en ‘Slave to the Rhythm’ in de jaren tachtig sloeg ze een brug tussen disco en new wave en verzoende aldus water en vuur. Maar deze onwereldse zangeres is ook dochter, moeder, zus en zelfs grootmoeder. Sophie Fiennes volgde Grace Jones een aantal jaren waarin Grace zich volledig openstelde. Ze neemt ons mee naar Jamaica waar we kennismaken met haar familie en de achtergrond van haar traumatische jeugd wordt onthuld. We zien haar in Parijs op een fotoshoot met de beroemde fotograaf (en toenmalige partner en vader van haar zoon) Jean-Paul Goude en tijdens een spectaculair optreden in 2016 in Dublin waar ze iconische hits vertolkt als Slave To The Rhythm, Pull Up To The Bumper, Nipple To The Bottle en meer recente stukken als Williams' Blood en Hurricane en covers als Love Is The Drug. "Bloodlight' is het rode studiolampje wat aangaat als een artiest aan het opnemen en 'Bami' is Jamaicaans brood, de basis van de dagelijkse voeding. Grace Jones: Bloodlight and Bami vlecht het publieke en privé leven van Grace Jones samen in een uniek portret wat alle facetten van haar leven toont: de zigeuner, de artiest en feestende hedonist, de warme en grappige vrouw en moeder met het felle en vasthoudende zakentalent. Dit is een Grace zoals we haar nog niet kennen. "Weelderige en zintuiglijke traktatie" ~ Hollywood Reporter ; "Vangt op Filmische en Spannende wijze de Spirit van Grace Jones" ~ Screen Daily; “Ontroerend en Onthulllend hoe Fiennes de dualiteit van Jones vangt" ~ Sunday Times.

Groter dan het leven, uitdagend en androgyn, maar ook model, pop-icoon en actrice. Grace Jones is het allemaal.
Genre
documentaire
Acteur(s)
Grace Jones
Regisseur(s)
Sophie Fiennes
Speelduur
115 minuten
Premièredatum
9 aug. 2018

Speeltijden voor Grace Jones: Bloodlight and Bami

Laden ... (... / ...)

Voor de gekozen combinatie van locatie en tijd zijn geen voorstellingen bekend. Voor de gekozen combinatie van locatie en tijd zijn geen voorstellingen bekend.
Bezig met laden ...

Recensies voor Grace Jones: Bloodlight and Bami

Filmkrant Genderbender voor het woord bestond Door Alexander Zwart

Grace Jones is de vrouw van de zomer. De nieuwe documentaire Grace Jones: Bloodlight and Bami laat haar zien als stijlicoon en privépersoon, als zangeres natuurlijk, maar vooral ook als rolmodel voor wie genderrollen net zo fluïde zijn als haar vele talenten.

Tip: Lees de complete recensie van Alexander Zwart op Filmkrant.nl.

Nieuwste films & trailers in je mailbox ontvangen?