• Another Day of Life


    drama

Een bijzonder indrukwekkende verfilming van Kapuściński’s beroemde boek, waarin we op ongekend lyrische wijze mee worden genomen in de gekte, de hoop, het onrecht en het idealisme van de onafhankelijkheidsstrijd in de jaren ’70 in Angola. Kapuściński was zowel een van de grote kanshebbers op de Nobelprijs voor de Literatuur als de ‘reporter van de eeuw’. Hij was bij leven al legendarisch door als een van de weinigen naar de moeilijkste en gevaarlijkste plekken te reizen en terug te komen met prachtige reportages vol impressionistische sfeerbeelden als in de beste fictie.
Wanneer hij aankomt in Angola, een van de laatste Afrikaanse kolonies die onafhankelijk gaat worden, staat het land op springen. Terwijl de Portugezen vertrekken, breekt er een felle onafhankelijkheidsstrijd uit. Kapuściński besluit om als enige buitenlandse journalist naar het front te trekken. Het wordt zijn persoonlijk zwaarste tocht, waarin 20 jaar intense verslaggeving over de droom van een vrij Afrika culmineert.
Op fabuleuze wijze weten de filmmakers deze reis filmisch te verbeelden. Door de prachtige, soms bijna hallucinante animatie, maken we niet alleen de gebeurtenissen mee, maar ervaren ze ook in de magisch realistische stijl van Kapuściński. In combinatie met hedendaagse documentaire beelden van de hoofdpersonages die nu nog leven, krijgt de film een enorme emotionele kracht. De film won dan ook de European Film Award (de Europese Oscar) voor de beste animatiefilm van het jaar.

‘a visually striking piece of rare immediacy and power, one whose refreshingly unsimplified, pragmatic message — that wars, though terrible, may sometimes be necessary’ – Hollywood reporter
Over Kapuściński:
‘Hij zet onze verbeelding in vuur en vlam. Eén Kapuscinski is waardevoller dan het gereutel van duizend 'journofantasten'. - Salman Rushdie.
‘De ware meester van de journalistiek’ - Gabriel Garcia Marquez

Genre
drama
Acteur(s)
Miroslaw Haniszewski
Regisseur(s)
Damian Nenow
Speelduur
85 minuten
Premièredatum
14 mrt. 2019

Speeltijden voor Another Day of Life

Er zijn momenteel geen speeltijden bekend voor Another Day of Life.
Another Day of Life ging op 14 mrt. 2019 in première.

Nieuwste films & trailers in je mailbox ontvangen?