• BlacKkKlansman


    actie
IMDB score 7.8    Lees recensies

Baanbrekend regisseur Spike Lee is terug met de provocerende film BlacKkKlansman, gebaseerd op het leven van Ron Stallworth. Deze politieman uit Colorado Springs slaagde er als eerste Afro-Amerikaanse agent in om te infiltreren in de Ku Klux Klan. Detective Stallworth (John David Washington) en zijn partner Flip Zimmerman (Adam Driver) wisten tot in de hoogste kringen van de KKK binnen te dringen. Hun doel was de plannen van deze geheime, extremistische organisatie om de macht over te nemen in de stad, te dwarsbomen.

Spike Lee (Inside Man, Malcolm X, Do the Right Thing) vertelt op zijn kenmerkende directe, maar tevens humorvolle wijze dit ongelooflijke verhaal dat je in de meeste geschiedenisboeken niet tegenkomt. Geproduceerd door het team achter het Oscarwinnende Get Out.

BlacKkKlansman is geproduceerd door Sean McKittrick en Raymond Mansfield namens QC Entertainment, door Jason Blum namens Blumhouse, door Jordan Peele namens Monkeypaw, door Spike Lee zelf, en door Shaun Redick. Edward H. Hamm Jr. van QC trad op als uitvoerend producent.

Genre
actie
Acteur(s)
Adam Driver
Regisseur(s)
Spike Lee
Speelduur
135 minuten
Premièredatum
30 aug. 2018

Speeltijden voor BlacKkKlansman

Er zijn momenteel geen speeltijden bekend voor BlacKkKlansman.
BlacKkKlansman ging op 30 aug. 2018 in première.

Recensies voor BlacKkKlansman

Filmkrant Onderhuidse woede over het Amerika van nu Door Joost Broeren-Huitenga

Als het niet waargebeurd was, zou je het niet geloven: een zwarte politieagent gaat undercover bij de Ku Klux Klan in Spike Lee's opruiende en strijdlustige satire BlacKkKlansman.

Tip: Lees de complete recensie van Joost Broeren-Huitenga op Filmkrant.nl.

Nieuwste films & trailers in je mailbox ontvangen?