013CIFF21 The Book of Delights (2020)

013CIFF21 The Book of Delights

100 minuten 2020
EUROPESE PREMIÈRE De reputatie van Clarice Lispector, een van Braziliës meest geliefde schrijfsters, heeft de afgelopen tien jaar een hoge vlucht genomen. Regisseuse en medeschrijfster Marcela Lordy heeft nu een film gemaakt die net zo scherp, erotisch en complex is als Lispectors teksten vereisen. De meeslepende karakterstudie speelt zich af in Rio en draait rond een ingewikkelde, intelligente, vrijheidslievende vrouw met enige bagage, zoals Lispector zelf: Lóri, gespeeld door de innemende Simone Spoladore, beste actrice op het BAFICI. Zij is een lerares die in een opwelling zowel mannen als vrouwen oppikt, maar altijd op zoek is. Op een gegeven moment begint ze een knipperlichtrelatie met de arrogante maar sympathieke filosofieprofessor Ulisses (Javier Drolas). Niet alleen Spoladores ijzersterke prestatie maakt van deze film een pareltje, ook de scenes met haar studenten zijn om vingers en duimen bij af te likken; een bezoek van haar strenge broer brengt de waarheid aan het licht; en het leed van het vroege overlijden van haar moeder, zoals ook bij Lispector het geval was, is voelbaar. Neem daarbij nog de visuele rijkdom, en je hebt een weelderige en fascinerende film.

Regisseur 013CIFF21 The Book of Delights

Onbekend

Schrijvers 013CIFF21 The Book of Delights

Onbekend

Cast 013CIFF21 The Book of Delights

Onbekend

Filmagenda van 013CIFF21 The Book of Delights

013CIFF21 The Book of Delights

Wil jij weten waar 013CIFF21 The Book of Delights op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar 013CIFF21 The Book of Delights draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

013CIFF21 The Book of Delights informatie

Benieuwd waar 013CIFF21 The Book of Delights over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over 013CIFF21 The Book of Delights. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies 013CIFF21 The Book of Delights al heeft ontvangen.

013CIFF21 The Book of Delights trailer

Benieuwd of 013CIFF21 The Book of Delights iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de 013CIFF21 The Book of Delights jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij 013CIFF21 The Book of Delights kunt kijken!