https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/161896-f158be0168ba84f8a0aa9099890ecde96808033a/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

QT8: The First Eight (2020)

16
Een heerlijke, glorieuze, opwindende film over de exceptionele filmmaker Quentin Tarantino en zijn eerste acht films.

QT8: The First Eight

16
101 minuten Documentaire 01-10-2020

Recensies QT8: The First Eight

MovieMeter: 2,96

Filmposter QT8: The First Eight

Een heerlijke, glorieuze, opwindende film over de exceptionele filmmaker Quentin Tarantino en zijn eerste acht films.

Een heerlijke, glorieuze, opwindende film over de exceptionele filmmaker Quentin Tarantino en zijn eerste acht films. Tjokvol fantastische fragmenten en met verrukkelijke en wonderlijke anekdotes van zijn geliefde acteurs en actrices, waardoor je geheid fan wordt, mocht je dat nog niet zijn. Vol bewondering vertellen vaste acteurs als Samuel L. Jackson, Christoph Waltz, en anderen over de eigenzinnige werkwijze van Tarantino, over hoe beroemde scènes tot stand kwamen, hoe liefdevol hij omgaat met zijn acteurs en actrices en hoe alles met alles verbonden is in zijn films. Hij is een autodidact die op 15-jarige leeftijd school verlaat en volkomen overtuigd van zijn eigen artistieke kunnen, meteen vanaf het begin alles op zijn eigen en unieke manier doet. Zijn filmsets zijn ‘hard-working movie parties’ waar zijn wil wet is, maar hij ook een sfeer creëert van gezamenlijke opwinding en ontdekking. Achter de camera schatert hij om zijn eigen vondsten en danst hij mee tijdens de beroemde dansscène in Pulp Fiction. Van de armoedzaaier die hij was toen hij nog logeerde bij iemand op de bank als hij Reservoir Dogs maakt, tot de man die op grootse wijze John Travolta en Pam Grier weer terugbrengt in de spotlights. Hij houdt zoveel van film, tot de meest obscure tv-series toe, dat hij iedereen die met hem werkt er mee infecteert en ons na het zien van deze film ook. Het maakt dat je met nieuwe ogen naar zijn films kijkt en ze eigenlijk zo snel mogelijk weer opnieuw wil zien. Het is bijna ongelofelijk dat over de regisseur van iconische films als Pulp Fiction, Jackie Brown, Kill Bill en Django Unchained nooit eerder een film is gemaakt. En ook deze verdween bijna in de juridische puinhoop die volgde op de MeToo-aanklachten tegen Harvey Weinstein en zijn bedrijf. Naar verluidt alleen dankzij de hulp van Tarantino zelf, kreeg regisseur Tara Wood haar film terug en kunnen we hem alsnog zien.

Regisseur QT8: The First Eight

Tara Wood

Schrijvers QT8: The First Eight

Tara Wood

Cast QT8: The First Eight

Jennifer Jason Leigh
John Travolta
Samuel L. Jackson
Quentin Tarantino
Uma Thurman
Eli Roth

Alternatieve titels

21 Years: Quentin Tarantino

QT8: The First Eight

Filmagenda van QT8: The First Eight

QT8: The First Eight

Wil jij weten waar QT8: The First Eight op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar QT8: The First Eight draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

QT8: The First Eight informatie

Benieuwd waar QT8: The First Eight over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over QT8: The First Eight. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies QT8: The First Eight al heeft ontvangen.

QT8: The First Eight trailer

Benieuwd of QT8: The First Eight iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de QT8: The First Eight jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij QT8: The First Eight kunt kijken!