https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/82028-930f4893b724560d1b183b7e47d27a98c673f5a0/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Otto e mezzo (2018)

Angst Grof taalgebruik
Fellini’s Oscarwinnende fantasie over zijn alter ego, de in een artistieke crisis verkerende regisseur Guido Anselmi (Marcello Mastroianni).
Bekijk filmtijden
Bekijk trailer

Otto e mezzo

Angst Grof taalgebruik
138 minuten Drama 20-09-2018

Recensies Otto e mezzo

MovieMeter: 3,74
Rotten Tomatoes 98

Filmposter Otto e mezzo

Fellini’s Oscarwinnende fantasie over zijn alter ego, de in een artistieke crisis verkerende regisseur Guido Anselmi (Marcello Mastroianni).

Fellini’s Oscarwinnende fantasie over zijn alter ego, de in een artistieke crisis verkerende regisseur Guido Anselmi (Marcello Mastroianni). Vlak voordat de opnamen beginnen, besluit de regisseur, die zich in een kuuroord heeft teruggetrokken, zijn gebrek aan inspiratie tot onderwerp van de film te maken. Anselmi, Fellini’s alter ego, breekt zich het hoofd over een nieuwe film maar kampt met zorgwekkend inspiratiegebrek. Hij komt maar niet toe aan het uitwerken van een deugdelijk scenario. Niet alleen zijn vrouw en minnares eisen zijn aandacht op, ook de ongeduldige producent, agressieve critici en om rollen bedelende actrices nemen hem in beslag. Ten einde raad besluit Anselmi zijn gebrek aan inspiratie tot onderwerp te maken, met een felliniaanse ‘film over film’ als weergaloos resultaat. Zeven speelfilms en een aantal korte producties had Federico Fellini op zijn naam staan toen hij aan nummer ‘8½’ begon. Otto e mezzo (1963) wordt als toppunt van Fellini’s filmische fantasie gezien, een cruciale film in Fellini’s oeuvre. De film is gedigitaliseerd en nu op DCP te zien. 4K-restauratie. Beschikbaar met Nederlandse of Engelse ondertitels.

Regisseur Otto e mezzo

Federico Fellini

Schrijvers Otto e mezzo

Federico Fellini

Ennio Flaiano

Tullio Pinelli

Brunello Rondi

Cast Otto e mezzo

Anouk Aimée
Claudia Cardinale
Marcello Mastroianni
Sandra Milo

Alternatieve titels


Otto e mezzo

Filmagenda van Otto e mezzo

Otto e mezzo

Wil jij weten waar Otto e mezzo op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Otto e mezzo draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Otto e mezzo informatie

Benieuwd waar Otto e mezzo over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Otto e mezzo. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Otto e mezzo al heeft ontvangen.

Otto e mezzo trailer

Benieuwd of Otto e mezzo iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Otto e mezzo jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Otto e mezzo kunt kijken!