Fellini’s Oscarwinnende fantasie over zijn alter ego, de in een artistieke crisis verkerende regisseur Guido Anselmi (Marcello Mastroianni).

138 minuten Drama 1963
MovieMeter: 3,74
Fellini’s Oscarwinnende fantasie over zijn alter ego, de in een artistieke crisis verkerende regisseur Guido Anselmi (Marcello Mastroianni).

De regisseur Guido probeert te relaxen na zijn laatste hitfilm. Hij krijgt echter geen rust, aangezien de mensen met wie hij in het verleden gewerkt heeft constant op zoek zijn naar nieuw werk. Hij worstelt met zijn geweten, maar het lukt maar niet om een nieuw idee te verzinnen. Terwijl hij aan het nadenken is, begint hij herinneringen op te halen aan belangrijke gebeurtenissen in zijn leven. Autobiografische film van Fellini.

Geregisseerd door

Federico Fellini

Schrijvers

Federico Fellini

Brunello Rondi

Ennio Flaiano

Tullio Pinelli

Cast

Claudia Cardinale
Anouk Aimée
Marcello Mastroianni
Sandra Milo

Alternatieve titels


Otto e Mezzo

Otto e mezzo

Bioscoopagenda van 8½

Wil jij weten waar 8½ op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar 8½ draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

8½ informatie

Benieuwd waar 8½ over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over 8½. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies 8½ al heeft ontvangen.

8½ trailer

Benieuwd of 8½ iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de 8½ jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij 8½ kunt kijken!