A Beethoven Journey (2020)

A Beethoven Journey

21-09-2020
De eerste documentaire is te zien op maandag 13 januari met -uiteraard- Ludwig van Beethoven, gevolgd door Wolfgang Amadeus Mozart (27 januari), Frédéric Chopin (1 maart) en Joseph Haydn (31 maart). Op de 250ste verjaardag (16 december 2020) van Beethoven sluiten we het Beethoven-jaar af met Concerto: A Beethoven Journey. Alle documentaires zijn voorzien van Nederlandse ondertiteling. De kosten per kaartje zijn €10,50 inclusief koffie/thee en wat lekkers. De afgelopen vier jaar wijdde de Noorse pianist Leif Ove Andsnes zich volledig aan Beethoven (1770-1827), die hij als de grootste componist aller tijden beschouwt. Door zich te concentreren op één componist kan hij dieper graven, met als einddoel het beter begrijpen van diens muziek. In die vier jaar nam Andsnes met het Mahler Chamber Orchestra de vijf pianoconcerten op – hij dirigeert vanaf de piano – waarna een wereldtournee volgde. Ook speelde Andsnes Beethovens kamermuziek, van de Kreutzersonate (met de getalenteerde violiste Vilde Frang) tot de pianosonates. Maar de nadruk ligt op de pianoconcerten, die Andsnes omschrijft als “magische stukken.” In deze documentaire van Phil Grabsky, die eerder In Search of Beethoven maakte, vertelt Andsnes vol enthousiasme en met veel kennis van zaken over de concerten – van de vitale en virtuoze jeugdwerken (nummer 1 en 2) tot de epische, hoogst originele laatste drie. In deze ambitieuze werken vol gedurfde vernieuwingen hoor je Beethoven worstelen met zijn toenemende doofheid en wisselen gevoelens van wanhoop, isolatie en lijden zich af met een viering van vrijheid, zowel in muzikaal als politiek opzicht. Andsnes’ inzichtelijke bespiegelingen worden afgewisseld met passages uit Beethoven brieven, die over geld(gebrek), gezondheidsperikelen en liefde gaan. Van de makers van Exhibition On Screen.

Regisseur A Beethoven Journey

Phil Grabsky

Schrijvers A Beethoven Journey

Onbekend

Cast A Beethoven Journey

Juliet Stevenson
David Dawson
Leif Ove Andsnes

Filmagenda van A Beethoven Journey

A Beethoven Journey

Wil jij weten waar A Beethoven Journey op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar A Beethoven Journey draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

A Beethoven Journey informatie

Benieuwd waar A Beethoven Journey over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over A Beethoven Journey. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies A Beethoven Journey al heeft ontvangen.

A Beethoven Journey trailer

Benieuwd of A Beethoven Journey iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de A Beethoven Journey jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij A Beethoven Journey kunt kijken!