https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/127845-80538b1e4d9a20dae943ba3555039fe2cf774619/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

A Fool's Paradise (2019)

AL
In de roadmovie A Fool’s Paradise maakt de Zuid-Afrikaans-Nederlandse regisseur Saskia Vredeveld een reis naar Zuid-Afrika met de vraag of zij zich nog wel ‘thuis’ zal voelen in haar eigen land.

Bekijk trailer

A Fool's Paradise

AL
78 minuten 17-10-2019

Recensies A Fool's Paradise

Filmposter A Fool's Paradise

In de roadmovie A Fool’s Paradise maakt de Zuid-Afrikaans-Nederlandse regisseur Saskia Vredeveld een reis naar Zuid-Afrika met de vraag of zij zich nog wel ‘thuis’ zal voelen in haar eigen land.

In de roadmovie A Fool’s Paradise maakt de Zuid-Afrikaans-Nederlandse regisseur Saskia Vredeveld een reis naar Zuid-Afrika met de vraag of zij zich nog wel ‘thuis’ zal voelen in haar eigen land. Ze treedt in de voetsporen van de Nederlandse kolonisten en reist door het onbekende. Een route van zo’n 1.800 kilometer door adembenemende landschappen van Kaapstad naar Amsterdam, vlakbij de grens met Mozambique. Ze bezoekt plaatsen die haar en ons bekend in de oren klinken, maar waar ze nooit eerder was: Haarlem, Middelburg, Utrecht, Amersfoort, Rotterdam. Ze is getuige van armoede, werkloosheid, xenofobie, criminaliteit en corruptie. Saskia herinnert zich Zuid-Afrika vooral als een vakantieland. Dat zij gescheiden van de 'anderen' leefde, voelde voor haar destijds heel normaal. In haar omgeving stelde niemand daar vragen bij. Heeft die jeugd onder Apartheid haar tot een racist gemaakt? Na de eerste democratische verkiezingen in 1994 is er veel ten goede veranderd. Toch worstelen velen, ook Saskia, met de schaamte. Maar ook met hoop en vrees voor een onzekere toekomst.

Regisseur A Fool's Paradise

Saskia Vredeveld

Schrijvers A Fool's Paradise

Onbekend

Cast A Fool's Paradise

Onbekend

Filmagenda van A Fool's Paradise

Filmagenda deze week Deze week Week 28

A Fool's Paradise draait helaas niet in de bioscoop

A Fool's Paradise

Wil jij weten waar A Fool's Paradise op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar A Fool's Paradise draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

A Fool's Paradise informatie

Benieuwd waar A Fool's Paradise over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over A Fool's Paradise. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies A Fool's Paradise al heeft ontvangen.

A Fool's Paradise trailer

Benieuwd of A Fool's Paradise iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de A Fool's Paradise jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij A Fool's Paradise kunt kijken!