A Hero - Engels ondertiteld (2022)

A Hero - Engels ondertiteld

127 minuten 28-05-2022
Een intrigerend en spannend drama van Asghar Farhadi (A Separation) over een gevangene die zich tijdens een kort proefverlof probeert vrij te kopen bij zijn schuldeiser. Het is moeilijk om niet mee te leven met de vriendelijke, zachtaardige Rahim, die gevangen zit voor een niet afgeloste schuld bij zijn vroegere schoonbroer. Tijdens een tweedaags verlof wil hij zijn schuldeiser overtuigen zijn klacht in te trekken. Het geluk lijkt aan zijn kant als zijn vriendin een tas met goudstukken vindt. Rahim besluit de tas terug te bezorgen bij de rechtmatige eigenaar. Een altruïstische heldendaad, die opgepikt wordt door de lokale media, maar gaandeweg rijzen er ook twijfels over de zaak. Is Rahim echt een held? Na een uitstapje in Spanje (TODOS LO SABEN) is Asghar Farhadi – gelukkig – weer terug in zijn geboorteland Iran, het land waar hij zijn beste films (A SEPARATION, ABOUT ELLY) maakte. Opnieuw kijkt hij niet op een ingenieuze plotwending meer of minder en is hij de kijker steeds een stapje voor. Fijntjes analyseert Farhadi een samenleving waarin de schijn ophouden een nationale sport is geworden. De prijzenkast van Farhadi – waarin al twee Oscars stonden – werd opnieuw aangevuld: A HERO won vorig jaar tijdens het filmfestival in Cannes de Grote Prijs van de Jury (na de Gouden Palm de tweede prijs van het festival). (mv)

Regisseur A Hero - Engels ondertiteld

Onbekend

Schrijvers A Hero - Engels ondertiteld

Onbekend

Cast A Hero - Engels ondertiteld

Onbekend

A Hero - Engels ondertiteld

Wil jij weten waar A Hero - Engels ondertiteld op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar A Hero - Engels ondertiteld draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

A Hero - Engels ondertiteld informatie

Benieuwd waar A Hero - Engels ondertiteld over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over A Hero - Engels ondertiteld. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies A Hero - Engels ondertiteld al heeft ontvangen.

A Hero - Engels ondertiteld trailer

Benieuwd of A Hero - Engels ondertiteld iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de A Hero - Engels ondertiteld jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij A Hero - Engels ondertiteld kunt kijken!