https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/185017-5534bfd8e52d31ba96e739ab4f1adbe047e5f2df/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

A King in New York (2021)

AL
Bekijk filmtijden
Bekijk trailer

A King in New York

AL
105 minuten Drama, Komedie 14-10-2021

Recensies A King in New York

MovieMeter: 3,03
Rotten Tomatoes 80

Filmposter A King in New York

Een recentelijk afgezette Europese monarch zoekt heil in New York City. Daar wordt hij per ongeluk een televisiepersoonlijkheid en – onterecht – beschuldigd van communistische ideeën. Een scherpe satire op alles van communisme tot aan consumentisme. Met A King in New York was Charles Chaplin de eerste filmmaker die de paranoia en politieke intolerantie ten aanzien van het communisme behandelde. Wederom ook een persoonlijk thema omdat ook hij niet ontkwam aan de anti-communistische 'heksenjacht' van McCarthy waardoor hij in 1952 de Verenigde Staten verliet om zich voorgoed te vestigen in Europa.
A King in New York
Filmposter Filmposter A King in New York

Regisseur A King in New York

Charles Chaplin

Schrijvers A King in New York

Charles Chaplin

Cast A King in New York

Charles Chaplin
Dawn Addams
Jerry Desmonde
Maxine Audley
Oliver Johnston
Michael Chaplin

Filmagenda van A King in New York

A King in New York

Wil jij weten waar A King in New York op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar A King in New York draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

A King in New York informatie

Benieuwd waar A King in New York over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over A King in New York. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies A King in New York al heeft ontvangen.

A King in New York trailer

Benieuwd of A King in New York iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de A King in New York jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij A King in New York kunt kijken!