A Parked Life (2022)

A Parked Life

76 minuten 2022
Intiem portret van een van de vele Oost-Europese vrachtwagenchauffeurs die als nomaden in West-Europa leven. Hij ziet de scheuren in Europa door zijn voorruit. Petar is een stoere vrijbuiter die al negen jaar een beroep uitoefent dat hij verafschuwt: truckchauffeur. Hij is één van de honderdduizenden Oost-Europese vrachtwagenchauffeurs die 46 weken per jaar kriskras door Europa rijden en telkens maandenlang in hun cabine leven. Zijn leven bestaat uit monotone ritten, urenlang wachten en dan wordt hij ook nog eens vrijwel overal onvriendelijk behandeld. Ondertussen voelt hij zijn vrouw en kind van zich wegdrijven. Gaandeweg verandert de film van toon en stijl en wordt de kijker dieper ondergedompeld in de emotionele consequenties van dit leven voor de chauffeur. De vele kilometers die Petar aflegt worden een metafoor voor een innerlijke reis, een pelgrimstocht. A PARKED LIFE is een roadmovie pur sang die ons naar verre uithoeken van het Europese continent voert. Het is bovendien een brandend actuele documentaire over de moeilijke positie waarin Europa zich bevindt. Een blik op een continent met een droom van eenwording, maar waarin xenofobie floreert en solidariteit onder druk staat.

Regisseur A Parked Life

Peter triest

Schrijvers A Parked Life

Onbekend

Cast A Parked Life

Onbekend

Filmagenda van A Parked Life

A Parked Life

Wil jij weten waar A Parked Life op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar A Parked Life draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

A Parked Life informatie

Benieuwd waar A Parked Life over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over A Parked Life. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies A Parked Life al heeft ontvangen.

A Parked Life trailer

Benieuwd of A Parked Life iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de A Parked Life jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij A Parked Life kunt kijken!