https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/132864-72d0619cefef760c00c2ec7d64eef22e558a95bd/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Adam (2020)

AL
De zwangere, ongetrouwde Samia is op zoek naar een dak boven haar hoofd en klopt aan bij Abla, weduwe en alleenstaande moeder van de 8-jarige Warda.

Adam

AL
98 minuten 23-07-2020

Recensies Adam

Filmposter Adam

De zwangere, ongetrouwde Samia is op zoek naar een dak boven haar hoofd en klopt aan bij Abla, weduwe en alleenstaande moeder van de 8-jarige Warda.

Adam is het speelfilmdebuut van regisseur Maryam Touzani, die ook het script schreef. De film is ‘een mooie, ingetogen ode aan solidariteit en moederschap’ (VPRO) en vertelt hoe twee vrouwen elkaar een toekomst bieden in het Marokko van nu. In Casablanca gaat de zwangere, ongetrouwde Samia (Nisrin Erradi) van deur naar deur op zoek naar een dak boven haar hoofd. Wanneer ze aanklopt bij Abla (Lubna Azabal, Incendies) blijft ook haar deur in eerste instantie gesloten. Maar als weduwe en alleenstaande moeder van de 8-jarige Warda, weet Abla hoe moeilijk het leven in Marokko kan zijn en laat de jonge vrouw uiteindelijk toch toe. Geleidelijk vinden ze steeds meer steun bij elkaar en gaat Samia aan de slag in Abla’s bakkerij. Samen bakken ze de heerlijkste Marokkaanse lekkernijen. Adam ging op in première op het Filmfestival van Cannes, waar de film werd geselecteerd voor Un Certain Regard. Op het Internationaal Filmfestival van Rotterdam (IFFR) werd de film omarmd door het publiek met een score van maar liefst 4.6 (van 5) in de publiekspoll.

Regisseur Adam

Maryam Touzani

Schrijvers Adam

Maryam Touzani

Cast Adam

Lubna Azabal
Aziz Hattab
Douae Belkhaouda
Nisrin Erradi

Filmagenda van Adam

Adam

Wil jij weten waar Adam op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Adam draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Adam informatie

Benieuwd waar Adam over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Adam. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Adam al heeft ontvangen.

Adam trailer

Benieuwd of Adam iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Adam jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Adam kunt kijken!