https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/203455-aa682078c196eaafa708bb037f8b5201c87b972d/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

After Love (2022)

6 Angst Geweld Grof taalgebruik
De vrouw van veerbootkapitein Ahmed in Dover doet na diens dood een opzienbarende ontdekking, uitgeroepen tot Beste Britse film van 2021.
Bekijk filmtijden
Bekijk trailer

After Love

6 Angst Geweld Grof taalgebruik
89 minuten 25-08-2022

Filmposter After Love

De vrouw van veerbootkapitein Ahmed in Dover doet na diens dood een opzienbarende ontdekking, uitgeroepen tot Beste Britse film van 2021.

De vrouw van veerbootkapitein Ahmed in Dover doet na diens dood een opzienbarende ontdekking. Uitgeroepen tot Beste Britse film van 2021. Winnaar BAFTA Best Leading Actress + 3 BAFTA-nominaties, geselecteerd voor de Sémaine de la Critique, filmfestival Cannes 2020. After Love is een intrigerend portret van beginzestiger Mary Hussain. Ooit bekeerde Mary zich tot de islam om met haar grote liefde te kunnen trouwen. Al jarenlang leidt ze met veerbootkapitein Ahmed een tevreden bestaan aan de Britse kust, als Ahmed plotseling getroffen wordt door een dodelijke hartaanval. Bij het doorlopen van Ahmeds papieren staat Mary nog een schok te wachten: in Ahmeds portefeuille vindt ze een foto van een vrouw. Mary reist naar Calais om verhaal te halen, maar de ontmoeting met deze Geneviève kent een onverwacht verloop. After Love heeft iets van een thriller, maar is ook een intrigerend portret van twee contrasterende vrouwenlevens, onverwacht verlies en een huwelijk op basis van culturele assimilatie. Festivalgangers en critici waren enthousiast, de film ontving meerdere prijzen en hoofdrolspeelster Joanna Scanlan – bekend van vele Britse tv-series (Getting On, The Thick of It) – kreeg een BAFTA Award voor Beste vrouwelijke hoofdrol.

Regisseur After Love

Aleem Khan

Schrijvers After Love

Onbekend

Cast After Love

Nathalie Richard
Joanna Scanlan
Talid Ariss

Filmagenda van After Love

After Love

Wil jij weten waar After Love op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar After Love draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

After Love informatie

Benieuwd waar After Love over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over After Love. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies After Love al heeft ontvangen.

After Love trailer

Benieuwd of After Love iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de After Love jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij After Love kunt kijken!