https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/116531-20d4270470efcd5f743c4f606bc0c07cf452a63e/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Vive l’amour (2019)

12 Angst Drugs en/of alcoholmisbruik
Tsai Ming-liangs tweede speelfilm is digitaal gerestaureerd; voor zijn portret van drie verloren zielen in Taipei kreeg Tsai de Gouden Leeuw van het filmfestival Venetië.
Bekijk filmtijden
Bekijk trailer

Vive l’amour

12 Angst Drugs en/of alcoholmisbruik
120 minuten Drama 10-01-2019

Recensies Vive l’amour

MovieMeter: 3,59
Rotten Tomatoes 83

Filmposter Vive l’amour

Tsai Ming-liangs tweede speelfilm is digitaal gerestaureerd; voor zijn portret van drie verloren zielen in Taipei kreeg Tsai de Gouden Leeuw van het filmfestival Venetië.

Gesproken wordt er niet veel in de tweede speelfilm van de Taiwanese regisseur Tsai Ming-liang. Des te meer aandacht is er voor de lichaamstaal van de hoofdrolspelers, de geluiden van de stad en de kleine handelingen: het openklappen van een telefoon, het drinken van een grasgroen drankje. Voor zijn portret van drie verloren zielen in Taipei kreeg Tsai de Gouden Leeuw van het filmfestival Venetië. Twee mannen en een vrouw in een miljoenenstad, op zoek naar liefde, aandacht en seks. Meer synopsis had Tsai Ming-liang niet nodig voor zijn portret van drie Taiwanese lost souls; Ah-jong is straatverkoper van illegale merkartikelen, May de wat oudere makelaarsassistente wier telefoon geen seconde stil staat, en Hsiao-kang een zeer verlegen vertegenwoordiger van urnen. De drie levens raken verweven in een leeg luxe appartement dat binnenkort wordt verkocht.Hunkering is het trefwoord in Vive l’amour, maar het verlangen naar contact wordt zelden ingelost. Hoe van dit lichtelijk deprimerende gegeven minimalistische, boeiende cinema te maken, is Tsai Ming-liang wel toevertrouwd. Oud-NRC Handelsblad-filmcriticus Hans Beerekamp sprak van ‘een absolute film, die zich radicaal, compromisloos en wreed gedraagt tegenover de toeschouwer.’ Maar dan wel in de stijl van grootheden als Michelangelo Antonioni en Ingmar Bergman. Filmkunst dus. Digitaal gerestaureerde moderne klassieker.

Regisseurs Vive l’amour

Tsai Ming-liang

Ming-liang Tsai

Schrijvers Vive l’amour

Ming-liang Tsai

Yi-chun Tsai

Pi-ying Yang

Cast Vive l’amour

Chao-jung Chen
Kang-sheng Lee
Kuei-Mei Yang

Alternatieve titels

Vive l’amour

Ai qing wan sui

Filmagenda van Vive l’amour

Vive l’amour

Wil jij weten waar Vive l’amour op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Vive l’amour draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Vive l’amour informatie

Benieuwd waar Vive l’amour over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Vive l’amour. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Vive l’amour al heeft ontvangen.

Vive l’amour trailer

Benieuwd of Vive l’amour iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Vive l’amour jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Vive l’amour kunt kijken!