All of Us Strangers - HOE LEES IK EEN FILM EVENT (2024)

All of Us Strangers - HOE LEES IK EEN FILM EVENT

24-04-2024
Deze Zondag Special is een combinatie van Film en Theater en heeft voor een optimale beleving geen pauze (dus ook geen pauzedrankje en hapje) en start een uur eerder dan gebruikelijk1 Zie hieronder alle details over dit bijzondere event! Hoe Lees ik een Film? - All of Us Strangers Een primeur voor Cinema Floralis: Schrijfster en tevens bekend van de boekenrubriek op de zaterdagochtend op NPO Radio 1, Lidewijde Paris, komt met haar programma “Hoe Lees ik een Film” naar ons theater. Met dit succesvolle programma trekt ze volle zalen in filmtheaters in o.a. Groningen, Den Haag en Amsterdam en nu, mede dankzij de samenwerking met Grimbergen Boeken, komt Lidewijde naar Floralis Lisse. Op enthousiaste, inspirerende en humoristische wijze onderzoekt ze met haar publiek een film met het perspectief van een boekenlezer. Vooraf aan de film geeft ze een paar kijktips en na het kijken van de film bespreekt ze vragen als: Wat is de functie van de titel van een film? Welke cameraperspectieven worden gebruikt, en waarom? En welke metaforen vinden we terug in het verhaal? Kortom, op een ontspannen manier een film analyseren, voor jong en oud. Je hoeft geen doorgewinterde lezer te zijn om mee te kunnen kijken. Ook geen doorgewinterde filmkijker, trouwens. Voor dit programma kozen we de film ALL OF US STRANGERS. Een magisch-realistisch en ontroerend liefdesdrama. Scenarioschrijver Adam woont in Londen in een bijna lege torenflat. Wanneer op een avond zijn (enige?) buurman Harry bij hem aanklopt, doorbreekt dat het ritme van zijn dagelijkse sleur. Terwijl de twee elkaar vinden in het heden, zoekt Adam inspiratie voor zijn nieuwe script in het verleden. Bij een bezoek aan zijn ouderlijk huis, lijkt het alsof daar al dertig jaar niets is veranderd. Aan de basis van de film ligt de intrigerende roman Strangers (1987) van Taichi Yamada. VPRO Cinema (★★★★) 'Wonderlijke, soms heel ontroerende film' NRC (★★★★★) 'Een van de mooiste, romantische films van 2024' Zondag 14 april 2024 15.00 uur. Lengte: ca. 2:30 uur (let op: zonder pauze, dit keer geen hapje en drankje maar een bevlogen filmanalyse!) Programma: 15.00 uur: start programma met intro door Lidewijde Paris. 15.05 uur: film All of Us Strangers 16.45 uur: optreden Lidewijde Paris, waarbij ze samen met het publiek de film analyseert met een lezersblik. 17.30 uur. Einde.

Regisseur All of Us Strangers - HOE LEES IK EEN FILM EVENT

Andrew Haigh

Schrijvers All of Us Strangers - HOE LEES IK EEN FILM EVENT

Onbekend

Cast All of Us Strangers - HOE LEES IK EEN FILM EVENT

Andrew Scott
Paul Mescal
Carter John Grout
Jamie Bell
Claire Foy

All of Us Strangers - HOE LEES IK EEN FILM EVENT

Wil jij weten waar All of Us Strangers - HOE LEES IK EEN FILM EVENT op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar All of Us Strangers - HOE LEES IK EEN FILM EVENT draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

All of Us Strangers - HOE LEES IK EEN FILM EVENT informatie

Benieuwd waar All of Us Strangers - HOE LEES IK EEN FILM EVENT over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over All of Us Strangers - HOE LEES IK EEN FILM EVENT. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies All of Us Strangers - HOE LEES IK EEN FILM EVENT al heeft ontvangen.

All of Us Strangers - HOE LEES IK EEN FILM EVENT trailer

Benieuwd of All of Us Strangers - HOE LEES IK EEN FILM EVENT iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de All of Us Strangers - HOE LEES IK EEN FILM EVENT jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij All of Us Strangers - HOE LEES IK EEN FILM EVENT kunt kijken!