https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/204313-578dbb3b2810d8fb03bdbe06c567b5c12da40184/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

All That Breathes (2022)

Een wonderschone en diep empathische natuurfilm over twee broers die roofvogels redden in New Delhi. Met veel wijsheid en humor tonen ze hoe al het leven, van schimmels tot de mens, met elkaar verweven is.

All That Breathes

94 minuten 17-11-2022

Filmposter All That Breathes

Een wonderschone en diep empathische natuurfilm over twee broers die roofvogels redden in New Delhi. Met veel wijsheid en humor tonen ze hoe al het leven, van schimmels tot de mens, met elkaar verweven is.

Een wonderschone en diep empathische natuurfilm over twee broers die roofvogels redden in New Delhi. Met veel wijsheid en humor tonen ze hoe al het leven, van schimmels tot de mens, met elkaar verweven is. Een magistrale, cinematografische ode aan al wat leeft. De broers Saud en Nadeem begonnen twintig jaar geleden gewonde roofvogels te verzorgen, toen bleek dat het dierenziekenhuis alleen vegetarische vogels toeliet. Hun moeder bracht ze de liefde voor dieren en wetenschap bij, door haar verhalen over geesten in de vorm van dieren en insecten. Nu delen ze hun huis niet alleen met elkaar, hun bedrijf en hun families, maar ook met tientallen roofvogels en uilen. De meeste daarvan zijn Zwarte Wouwen, die massaal de stad bevolken en van wie Indiase moslims geloven dat ze je moeilijkheden weg eten. New Delhi is een van de drukst bevolkte steden van de wereld. En misschien ook wel een van de meest vervuilde. Maar ook wonderbaarlijk vol van leven. In onwaarschijnlijk mooi gefotografeerde scenes duiken op de meest onverwachte plekken dieren op. Dieren, insecten en mensen lijken ieder volkomen vanzelfsprekend op hun plek in deze overlopende stad. Alsof ze er altijd al hebben gewoond. Het is een bijna magische ervaring hoe de camera steeds weer laat zien hoe al deze dieren dezelfde ruimte delen als de mens. Zonder dat die laatste dat vaak in de gaten heeft. De broers vertellen over hoe het leven experimenteert en zich probeert aan te passen aan veranderende omstandigheden. De vogels gaan hoger zingen om boven het stadslawaai uit te komen, maar ontdekken ook bijvoorbeeld hoe ze sigarettenpeuken kunnen gebruiken als afweermiddel tegen parasieten. Hun rake, poëtische gedachten mengen zich met opzienbarende beelden van grote schoonheid: Een duizendpoot ontmoet een overvliegend vliegtuig, een jonge uil wordt gewassen als een baby in een teiltje en een familie wilde varkens steekt een riviertje over bij het licht van de straatlantarens. All that breathes is een bijzonder rijke en gelaagde documentaire. Terwijl de moslim-broers hun huis en familie moeten beschermen tegen het politiek-religieuze geweld van de hindoe-regering, voel je ook hoe deze religieuze verschillen onderdeel uitmaken van de ecologie van de stad. Terwijl de dieren en de mensen zichtbaar worstelen met de gevolgen van de vervuiling, eindig je toch met een positief gemoed over al dat leven wat tegen de klippen op doorgaat. De stad als levend organisme is een cliché, maar deze film laat zien hoe waar dat is. De zeer bijzondere visuele taal is van de hand van “Gunda” cameraman Ben Bernhard. All That Breathes won dit jaar de hoofdprijs voor Beste documentaire op twee belangrijke festivals: Sundance en Cannes. Een unicum in de filmgeschiedenis.

Bekijk het aanbod van All That Breathes

All That Breathes All That Breathes All That Breathes All That Breathes
Filmposter Filmposter All That Breathes

Regisseur All That Breathes

Shaunak Sen

Schrijvers All That Breathes

Onbekend

Cast All That Breathes

Mohammad Saud
Nadeem Shehzad

All That Breathes

Wil jij weten waar All That Breathes op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar All That Breathes draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

All That Breathes informatie

Benieuwd waar All That Breathes over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over All That Breathes. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies All That Breathes al heeft ontvangen.

All That Breathes trailer

Benieuwd of All That Breathes iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de All That Breathes jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij All That Breathes kunt kijken!