https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/206140-411c34577714324c77f326be710485bb0b6fc305/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

All the Beauty and the Bloodshed (2023)

16
Kunstenares Nan Goldin liep op jonge leeftijd van huis weg en brak door als fotografe. Tegenwoordig komt ze met haar actiegroep PAIN op voor verslaafden aan pijnstillers en strijdt ze tegen de makers hiervan, met name de familie Sackler.

All the Beauty and the Bloodshed

16
122 minuten 19-01-2023

Filmposter All the Beauty and the Bloodshed

Kunstenares Nan Goldin liep op jonge leeftijd van huis weg en brak door als fotografe. Tegenwoordig komt ze met haar actiegroep PAIN op voor verslaafden aan pijnstillers en strijdt ze tegen de makers hiervan, met name de familie Sackler.

All the Beauty and the Bloodshed vertelt een emotioneel en veelzijdig verhaal over de internationaal befaamde fotograaf en activiste Nan Goldin. Oscarwinnaar Laura Poitras (Citizen Four) creëerde een zeer persoonlijk portret van één van de belangrijkste fotografen van de late 20e eeuw. De documentaire toont het leven, de carrière en het activisme van Goldin aan de hand van unieke opnames, persoonlijke interviews en haar baanbrekende fotografie. Goldin ontvluchtte haar traumatische jeugd en vond haar eigen scene waarin vrijheid en seksuele onafhankelijkheid een belangrijke rol speelden. Haar persoonlijke inspiratie kwam tot uiting in haar fotografie. Goldin laat zien dat kunst een wapen kan zijn en gaat vandaag de dag de strijd aan met de Sacklerfamilie, die zij verantwoordelijk houdt voor de Amerikaanse opiatencrisis. Terwijl deze crisis nog dagelijks slachtoffers maakt, blijft de familie Sackler groot sponsor van belangrijke musea wereldwijd. Goldin’s strijd helpt haar om haar eigen verdriet een plaats te geven. ALL All the Beauty and the Bloodshed toont een portret van een gedreven persoon. De film werd bekroond met de Gouden Leeuw (Beste Film) op het Filmfestival van Venetië. Poitras was vervolgens de hoofdgast van het International Documentaire Festival Amsterdam 2022 (IDFA). Het Stedelijk Museum Amsterdam zal vanaf eind augustus 2023 een retrospectief aan het werk van Goldin wijden.

Bekijk het aanbod van All the Beauty and the Bloodshed

Regisseur All the Beauty and the Bloodshed

Laura Poitras

Schrijvers All the Beauty and the Bloodshed

Onbekend

Cast All the Beauty and the Bloodshed

Onbekend

All the Beauty and the Bloodshed

Wil jij weten waar All the Beauty and the Bloodshed op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar All the Beauty and the Bloodshed draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

All the Beauty and the Bloodshed informatie

Benieuwd waar All the Beauty and the Bloodshed over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over All the Beauty and the Bloodshed. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies All the Beauty and the Bloodshed al heeft ontvangen.

All the Beauty and the Bloodshed trailer

Benieuwd of All the Beauty and the Bloodshed iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de All the Beauty and the Bloodshed jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij All the Beauty and the Bloodshed kunt kijken!