https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/168020-be24ae4af13d478d676b729e0b19ece20159df32/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Allen Tegen Allen (2020)

12
Wat is een fascist? Was het fascisme een eenmalig historisch verschijnsel of is het iets van alle tijden, een bepaalde mentaliteit, het rotzakje in de mens? Allen Tegen Allen onderzoekt deze vraag die historici nog altijd bezighoudt aan de hand van het vo

Allen Tegen Allen

12
104 minuten 01-10-2020

Filmposter Allen Tegen Allen

Wat is een fascist? Was het fascisme een eenmalig historisch verschijnsel of is het iets van alle tijden, een bepaalde mentaliteit, het rotzakje in de mens? Allen Tegen Allen onderzoekt deze vraag die historici nog altijd bezighoudt aan de hand van het vo

Wat is een fascist? Was het fascisme een eenmalig historisch verschijnsel of is het iets van alle tijden, een bepaalde mentaliteit, het rotzakje in de mens? Allen Tegen Allen onderzoekt deze vraag die historici nog altijd bezighoudt aan de hand van het vooroorlogse fascisme in Nederland. Het Nederlandse Fascisme is een onbekende geschiedenis van voortdurende ruzies, intrige, scheuringen en fusies; talloze kleine führers met grote ego’s en weinig zelfinzicht probeerden zichzelf ten koste van iedereen en elkaar tot Rijksleider van Nederland op te werpen. De film volgt een spoor van ‘dader-erfgoed’ en vliegt daarvoor met de camera over Nederland. We zien curieuze plekken zoals een kerk in Limburg vol marmer van Mussolini en een camping met Poolse Seizoenarbeiders in Lunteren, waar voorheen partijbijeenkomsten van de NSB plaatsvonden. En we treffen mensen die zich op verschillende manieren met deze geschiedenis bezighouden, van historici die fascistische curiosa verzamelen tot filosofen die hun hoofd breken over dit onderwerp. Allen Tegen Allen is een archeologie van het vroege fascisme in Nederland. Jarenlange research leverde veel nooit eerder vertoond archiefmateriaal. Deels geschiedenis, deels essay, schetst de film een mechanisme waarin nationalistische gevoelens kunnen radicaliseren.

Bekijk het aanbod van Allen Tegen Allen

Regisseur Allen Tegen Allen

Luuk Bouwman

Schrijvers Allen Tegen Allen

Luuk Bouwman

Cast Allen Tegen Allen

Onbekend

Alternatieve titels

Allen Tegen Allen

All Against All

Filmagenda van Allen Tegen Allen

Allen Tegen Allen

Wil jij weten waar Allen Tegen Allen op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Allen Tegen Allen draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Allen Tegen Allen informatie

Benieuwd waar Allen Tegen Allen over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Allen Tegen Allen. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Allen Tegen Allen al heeft ontvangen.

Allen Tegen Allen trailer

Benieuwd of Allen Tegen Allen iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Allen Tegen Allen jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Allen Tegen Allen kunt kijken!