https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/215982-be351b7810f96cadab4d4c13f822c4620ae4db2a/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Alreadymade (2024)

AL
De film Alreadymade neemt zélf de vorm aan van een 'readymade', waarbij het verhaal op virtuoze wijze wordt verweven met gevonden materiaal uit verschillende bronnen, waardoor inhoud en vorm één worden.
Bekijk filmtijden
Bekijk trailer

Alreadymade

AL
87 minuten 07-03-2024

Filmposter Alreadymade

De film Alreadymade neemt zélf de vorm aan van een 'readymade', waarbij het verhaal op virtuoze wijze wordt verweven met gevonden materiaal uit verschillende bronnen, waardoor inhoud en vorm één worden.

Was het marketing, mystificatie of misogynie waardoor het kunstwerk Fountain zo beroemd werd? Wat begon als een zoekgeraakt object van een anonieme maker, werd uiteindelijk het meest invloedrijke kunstwerk van de 20e eeuw. Speculaties over een vrouwelijke auteur komen en gaan. Maar wie is zij? Wat is echt, en wat is waar, in dit geval? De twijfels over de oorsprong van dit 'readymade' kunstwerk lopen parallel met de waarde van de talloze kopieën die zich in de depots van musea voor moderne kunst bevinden. Kan de ontdekking van één enkele brief dit alles veranderen in de toeschrijving aan een vrouw die haar tijd ver vooruit was? In Alreadymade worden originaliteit, auteurschap en identiteit ter discussie gesteld, net als Fountain (1917) dat een eeuw geleden deed, alleen nu met behulp van hedendaagse techniek. Stemmen die het werk toeschrijven aan Elsa von Fretyag-Loringhoven, ook wel bekend als de barones, trekken steeds meer aandacht, omdat er historisch gezien nogal wat recht te zetten is met betrekking tot vrouwelijke bijdragen in de kunst. Of is het toch wishful thinking? De film Alreadymade neemt zélf de vorm aan van een 'readymade', waarbij het verhaal op virtuoze wijze wordt verweven met gevonden materiaal uit verschillende bronnen, waardoor inhoud en vorm één worden.
Alreadymade Alreadymade Alreadymade Alreadymade Alreadymade
Filmposter Filmposter Alreadymade

Regisseur Alreadymade

Barbara Visser

Schrijvers Alreadymade

Onbekend

Cast Alreadymade

Onbekend

Filmagenda van Alreadymade

Alreadymade

Wil jij weten waar Alreadymade op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Alreadymade draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Alreadymade informatie

Benieuwd waar Alreadymade over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Alreadymade. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Alreadymade al heeft ontvangen.

Alreadymade trailer

Benieuwd of Alreadymade iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Alreadymade jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Alreadymade kunt kijken!