https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/180280-87b335bd6242977e81cc313d97de8ff1c2161a55/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Als de kraanvogels overvliegen (1957)

12 Geweld Angst
Meesterlijk gefilmde liefdesgeschiedenis ten tijde van de Tweede Wereldoorlog, winnaar van de Gouden Palm in Cannes en digitaal gerestaureerd.
Bekijk filmtijden
Bekijk trailer

Als de kraanvogels overvliegen

12 Geweld Angst
95 minuten 1957

Filmposter Als de kraanvogels overvliegen

Meesterlijk gefilmde liefdesgeschiedenis ten tijde van de Tweede Wereldoorlog, winnaar van de Gouden Palm in Cannes en digitaal gerestaureerd.

Meesterlijk gefilmde liefdesgeschiedenis ten tijde van de Tweede Wereldoorlog: een jong stel wordt gescheiden als de Duitsers de Sovjet-Unie binnenvallen. Hij neemt dienst en vertrekt naar het front, maar wat betekent de oorlog voor de thuisblijvers? Gouden Palm Cannes 1958. Regisseur Michail Kalatozov laat de propaganda achterwege en stelt de individuele emoties centraal. Dat maakt deze film over een tragische liefdesrelatie tijdens de Tweede Wereldoorlog uniek binnen de Sovjet-cinema. Zijn nieuwe filmtaal, vol verrassende cameraposities, bereidde de weg voor jonge vernieuwingsgezinde cineasten als Marlen Choetsjiev en Andrej Tarkovski. Het werd, mede dankzij de superieure fotografie van cameraman Sergej Oeroesevski in het brede formaat Sovscope, een klassieker. Digitale restauratie door Mosfilm. De film is zowel Nederlands als Engels ondertiteld beschikbaar.
Als de kraanvogels overvliegen Als de kraanvogels overvliegen Als de kraanvogels overvliegen Als de kraanvogels overvliegen Als de kraanvogels overvliegen
Filmposter Filmposter Als de kraanvogels overvliegen

Regisseur Als de kraanvogels overvliegen

Michail Kalatozov

Schrijvers Als de kraanvogels overvliegen

Onbekend

Cast Als de kraanvogels overvliegen

Tatjana Samojlova
Aleksej Batalov

Alternatieve titels

Als de kraanvogels overvliegen

Letjat zjoeravli

Filmagenda van Als de kraanvogels overvliegen

Als de kraanvogels overvliegen

Wil jij weten waar Als de kraanvogels overvliegen op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Als de kraanvogels overvliegen draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Als de kraanvogels overvliegen informatie

Benieuwd waar Als de kraanvogels overvliegen over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Als de kraanvogels overvliegen. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Als de kraanvogels overvliegen al heeft ontvangen.

Als de kraanvogels overvliegen trailer

Benieuwd of Als de kraanvogels overvliegen iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Als de kraanvogels overvliegen jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Als de kraanvogels overvliegen kunt kijken!