https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/219123-dc4ae813055351ca267578fc679a6d71be49a2b0/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Als ik mijn ogen sluit (2024)

AL
In Als ik mijn ogen sluit vertellen vrouwen die de Japanse kampen hebben overleefd over hun ervaringen en hoe zij daar later in hun leven mee omgingen.

Als ik mijn ogen sluit

AL
95 minuten 28-03-2024

Filmposter Als ik mijn ogen sluit

In Als ik mijn ogen sluit vertellen vrouwen die de Japanse kampen hebben overleefd over hun ervaringen en hoe zij daar later in hun leven mee omgingen.

In Als ik mijn ogen sluit vertellen vrouwen die de Japanse kampen hebben overleefd over hun ervaringen en hoe zij daar later in hun leven mee omgingen. De vrouwen waren nog maar meisjes toen zij gevangen zaten. Wat zij gezien en meegemaakt hebben, heeft diepe littekens achtergelaten, die nog steeds niet zijn genezen of verdwenen. Wanneer de vrouwen hun ogen sluiten, komen deze 'vergeten' verhalen opnieuw naar boven. Er zijn weinig foto's en er is bijna geen filmmateriaal van de kampen, maar er zijn honderden tekeningen gemaakt door de vrouwen en kinderen in het kamp. Regisseur Pieter van Huijstee, die zelf een persoonlijke band heeft met deze geschiedenis omdat zowel zijn moeder als oma tot de overlevenden van kamp Tjideng behoorden, stelt in de film de vragen die hij nooit aan zijn moeder heeft durven stellen. Het levert aangrijpende verhalen op, waar veel vrouwen jarenlang over gezwegen hebben. Na de oorlog was er weinig erkenning voor het leed wat hen in die tijd is aangedaan. Zij hebben geleerd erover te zwijgen. Nu nog, op latere leeftijd, komen diezelfde gevoelens van woede en verdriet naar boven en herleven ze de pijn. De prachtige, indringende tekeningen uit de kampen, óók getuigenissen, maken de verhalen en de geschiedenis nog meer invoelbaar.

Bekijk het aanbod van Als ik mijn ogen sluit

Regisseur Als ik mijn ogen sluit

Pieter van Huystee

Schrijvers Als ik mijn ogen sluit

Onbekend

Cast Als ik mijn ogen sluit

Onbekend

Filmagenda van Als ik mijn ogen sluit

Als ik mijn ogen sluit

Wil jij weten waar Als ik mijn ogen sluit op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Als ik mijn ogen sluit draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Als ik mijn ogen sluit informatie

Benieuwd waar Als ik mijn ogen sluit over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Als ik mijn ogen sluit. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Als ik mijn ogen sluit al heeft ontvangen.

Als ik mijn ogen sluit trailer

Benieuwd of Als ik mijn ogen sluit iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Als ik mijn ogen sluit jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Als ik mijn ogen sluit kunt kijken!