https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/200953-6f48c952646b2fdbd9d46d0cabc959728e0a4514/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Ambulance (2022)

16 Geweld Grof taalgebruik
Een bankoverval uit wanhoop gaat verschrikkelijk mis. De daders kapen een ambulance met aan boord een verpleegkundige en een agent die vecht voor zijn leven. Het loopt uit op de meest krankzinnige ontsnappingspoging ooit.

Ambulance

16 Geweld Grof taalgebruik
136 minuten 24-03-2022

Filmposter Ambulance

Een bankoverval uit wanhoop gaat verschrikkelijk mis. De daders kapen een ambulance met aan boord een verpleegkundige en een agent die vecht voor zijn leven. Het loopt uit op de meest krankzinnige ontsnappingspoging ooit.

In één dag in LA zullen drie levens voorgoed veranderen. In deze spectaculaire thriller van regisseur en producent Michael Bay maken we kennis met Will (Emmy-winnaar Yahya Abdul-Mateen II, Candyman, The Matrix Resurrections), een onderscheiden veteraan die hard geld nodig heeft om de ziekenhuiskosten van zijn vrouw te betalen. Tegen beter weten in keert hij zich tot zijn pleegbroer Danny (de voor een Oscar genomineerde Jake Gyllenhaal, Zodiac, Spider-Man: Far From Home). De charismatische beroepscrimineel doet hem een voorstel: de grootste bankoverval in de geschiedenis van Los Angeles met een buit van $32 miljoen. Omdat het leven van Wills vrouw op het spel staat, kan hij niet weigeren. Maar tijdens de ontsnapping gaat het vreselijk mis. De wanhopige broers kapen een ambulance met aan boord verpleegkundige Cam Thompson (Eiza González, Fast & Furious: Hobbs & Shaw, Baby Driver) en een agent die vecht voor zijn leven. Tijdens een razende achtervolging waar geen eind aan lijkt te komen, proberen Will en Danny aan de massaal uitgerukte politie te ontkomen, terwijl ze hun gijzelaars in leven moeten houden en ze hun best doen om elkaar niet te vermoorden. Het loopt uit op de meest krankzinnige ontsnappingspoging die ooit in LA heeft plaatsgevonden. Ambulance is geproduceerd door Michael Bay, p.g.a., Bradley J. Fischer, p.g.a. (Zodiac, Shutter Island) namens New Republic Pictures, James Vanderbilt (Zodiac, Scream (in 2022)) en William Sherak (Ready or Not, Scream (in 2022)) namens Project X, en de voor een Oscar genomineerde Ian Bryce (Transformers-franchise, Saving Private Ryan). Het scenario is geschreven door Chris Fedak (Prodigal Son, Chuck) en gebaseerd op de oorspronkelijke treatment film en scenario van de Deense film Ambulancen van Laurits Munch-Petersen en Lars Andreas Pedersen uit 2005.

Bekijk het aanbod van Ambulance

Regisseur Ambulance

Michael Bay

Schrijvers Ambulance

Chris Fedak

Cast Ambulance

Eiza González
Jake Gyllenhaal
Yahya Abdul Mateen II
Yahya Abdul-Mateen II

Ambulance

Wil jij weten waar Ambulance op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Ambulance draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Ambulance informatie

Benieuwd waar Ambulance over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Ambulance. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Ambulance al heeft ontvangen.

Ambulance trailer

Benieuwd of Ambulance iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Ambulance jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Ambulance kunt kijken!