https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/168521-02faea6f8ca3f3043c3fc3d327040138ce8f62f6/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Ammonite (2020)

12 Discriminatie Seks Grof taalgebruik
Mary spendeert haar dagen aan de kust, op zoek naar nieuwe fossielen. Alles verloopt rustig, totdat haar gevraagd wordt of Charlotte haar mag vergezellen. Het contact tussen beiden verloopt stroef, totdat Charlotte ziek wordt.

Ammonite

12 Discriminatie Seks Grof taalgebruik
119 minuten 10-12-2020

Filmposter Ammonite

Mary spendeert haar dagen aan de kust, op zoek naar nieuwe fossielen. Alles verloopt rustig, totdat haar gevraagd wordt of Charlotte haar mag vergezellen. Het contact tussen beiden verloopt stroef, totdat Charlotte ziek wordt.

Ammonite is de nieuwe film van regisseur Francis Lee (God’s Own Country) met o.a. Kate Winslet en Saoirse Ronan, die zich afspeelt in 1840 in Engeland. De geprezen paleontoloog Mary Anning (Kate Winslet) werkt afgezonderd in de woeste kuststreek van Lyme Regis in het zuiden van Engeland. De dagen van haar beroemde ontdekkingen liggen achter haar en nu zoekt ze fossielen die ze aan rijke toeristen verkoopt om zichzelf en haar zieke moeder te onderhouden. Als de geoloog Roderick Murchison in Lyme arriveert onderweg naar het vasteland van Europa, vraagt hij of Mary zijn jonge vrouw Charlotte (Saoirse Ronan), die een persoonlijk verlies probeert te verwerken, voor een tijd onder haar hoede wil nemen. Mary, die dagelijks moeite heeft om rond te komen, kan het zich niet veroorloven om dit verzoek af te wijzen. Mary is trots en zeer gedreven in haar werk en het botst tussen haar en haar ongewenste gast die uit een compleet andere wereld komt. Maar ondanks het klassenverschil en hun uiteenlopende persoonlijkheden ontdekken Mary en Charlotte dat ze elkaar iets kunnen bieden waar ze beiden naar op zoek waren: het besef dat ze niet alleen zijn. Het is het begin van een gepassioneerde en complexe liefdesrelatie die de loop van beide levens voorgoed zal veranderen.

Bekijk het aanbod van Ammonite

Regisseur Ammonite

Francis Lee

Schrijvers Ammonite

Onbekend

Cast Ammonite

Saoirse Ronan
Kate Winslet
Gemma Jones
James McArdle

Ammonite

Wil jij weten waar Ammonite op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Ammonite draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Ammonite informatie

Benieuwd waar Ammonite over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Ammonite. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Ammonite al heeft ontvangen.

Ammonite trailer

Benieuwd of Ammonite iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Ammonite jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Ammonite kunt kijken!