https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/211917-d5c48d2ef62506d2dcf89cae52fad6cb53ebf46b/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Anatomy of Time (Previously Unreleased) (2023)

16
Raadselachtige, meditatieve en tot nadenken stemmende film over uithoudingsvermogen, geduld, opoffering en acceptatie van de keuzes die in het verleden zijn gemaakt.

Anatomy of Time (Previously Unreleased)

16
118 minuten 10-08-2023

Filmposter Anatomy of Time (Previously Unreleased)

Raadselachtige, meditatieve en tot nadenken stemmende film over uithoudingsvermogen, geduld, opoffering en acceptatie van de keuzes die in het verleden zijn gemaakt.

Een Thaise vrouw blikt terug op haar leven terwijl ze haar gewelddadige echtgenoot verzorgt. Raadselachtige, meditatieve en tot nadenken stemmende film over uithoudingsvermogen, geduld, opoffering en acceptatie van de keuzes die in het verleden zijn gemaakt. Maem is een jonge vrouw op het platteland van Thailand in de jaren zestig. Het is tijd waarin de spanningen van de militaire dictatuur en de communistische rebellen toenemen. Maem wordt het hof gemaakt door twee heel verschillende jonge mannen – een bedaarde riksja-chauffeur die letterlijk aan de kant wordt geduwd door een ambitieuze en meedogenloze legerleider. Vijftig jaar later is de legerleider een in ongenade gevallen generaal geworden. Maem verzorgt haar gewelddadige echtgenoot tijdens zijn laatste dagen en kijkt terug op haar leven vol verlies en gelukkige momenten. De Thaise filmmaker Jakrawal Nilthamrong putte uit zijn eigen familiegeschiedenis, die hij als springplank gebruikt voor zijn film. Op geraffineerde wijze verweeft Anatomy of Time twee verschillende levensfases van de vrouw. De tijd verandert ons allemaal. Woede en ambitie verliezen aan kracht, maar het verleden blijft het heden achtervolgen. Nilthamrong maakte eerder de korte films Immortal Woman (International Film Festival Rotterdam), Intransit (Toronto International Film Festival) en Stone Cloud (Berlinale Forum Expanded). Zijn eerste verhalende speelfilm Vanishing Point won de Hivos Tiger Award op het International Film Festival Rotterdam 2015. Anatomy of Time won de prijs voor Beste Film op Tokyo FILMeX en was onderdeel van de Venice Horizons competitie (filmfestival van Venetië). De film is zowel Nederlands als Engels ondertiteld beschikbaar.

Bekijk het aanbod van Anatomy of Time (Previously Unreleased)

Regisseur Anatomy of Time (Previously Unreleased)

Jakrawal Nilthamrong

Schrijvers Anatomy of Time (Previously Unreleased)

Onbekend

Cast Anatomy of Time (Previously Unreleased)

Sorabodee Changsiri
Prapamonton Eiamchan
Thaveeratana Leelanuja

Alternatieve titels

Anatomy of Time

Anatomy of Time (Previously Unreleased)

Wela

Anatomy of Time (Previously Unreleased)

Wil jij weten waar Anatomy of Time (Previously Unreleased) op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Anatomy of Time (Previously Unreleased) draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Anatomy of Time (Previously Unreleased) informatie

Benieuwd waar Anatomy of Time (Previously Unreleased) over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Anatomy of Time (Previously Unreleased). Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Anatomy of Time (Previously Unreleased) al heeft ontvangen.

Anatomy of Time (Previously Unreleased) trailer

Benieuwd of Anatomy of Time (Previously Unreleased) iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Anatomy of Time (Previously Unreleased) jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Anatomy of Time (Previously Unreleased) kunt kijken!