Andrej Roebljov (2020)

Andrej Roebljov

183 minuten 10-07-2020
Groots opgezet historisch drama over het leven van de legendarische iconenschilder Andrej Roebljov (1360-1430). Roebljov leefde in een woelige tijd, gekenmerkt door invallen van de Tataren en de strijd tussen oude en nieuwe religieuze opvattingen. Roebljov komt in gewetensnood wanneer hij wordt gedwongen deel te nemen aan de gewelddadigheden in Vladimir. Hij ziet dan nog maar één uitweg: hij stopt met schilderen en legt de zwijggelofte af. In ANDREJ ROEBLJOV onderzoekt Tarkovski vragen over het wezen van de kunst en de betekenis van geloof. De hoofdpersoon is op zoek naar antwoorden op deze levensvragen in een tijd waarin zingeving ver te zoeken lijkt. Het valt Roebljov zwaar om het geloof in zijn eigen artistieke missie te bewaren. De film is enige tijd verboden geweest in de Sovjet-Unie, omdat de staatscensuur wel begreep dat de kijkers de parallellen tussen de Tataarse gruwelijkheden ende onderdrukking in eigen land niet zou ontgaan. De film is geschoten in zwart-wit, op een prachtige scène tegen het einde van de film na, wanneer Roebljevs iconen oplichten in felle, hoopvolle kleuren.

Regisseur Andrej Roebljov

Onbekend

Schrijvers Andrej Roebljov

Onbekend

Cast Andrej Roebljov

Onbekend

Filmagenda van Andrej Roebljov

Filmagenda deze week Deze week Week 28

Andrej Roebljov draait helaas niet in de bioscoop

Andrej Roebljov

Wil jij weten waar Andrej Roebljov op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Andrej Roebljov draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Andrej Roebljov informatie

Benieuwd waar Andrej Roebljov over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Andrej Roebljov. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Andrej Roebljov al heeft ontvangen.

Andrej Roebljov trailer

Benieuwd of Andrej Roebljov iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Andrej Roebljov jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Andrej Roebljov kunt kijken!