ANIMALS and Friends

ANIMALS and Friends

ANIMALS and Friends: John Steel, Mick Gallagher, Danny Handley & Roberto Ruiz. In 1964 spoelde er in de gehele wereld een golf van Rock & Roll. Boven op deze golf zaten de Beatles, The Rolling Stones en natuurlijk The Animals. Aan de oevers van de rivier The Tyne ontstond een nieuw aanbod: een gloednieuw stroming Rhythm & Blues dat de hele wereld in zijn greep nam. De Animals waren de tweede Britse band die aan de top kwamen van de Amerikaanse hitlijsten, met een miljoenen verkoop van de legendarische single House Of The Rising Sun. Hierna had de band meer dan twintig top tien hits over de hele wereld. Een aantal nummers bereikten in veel landen de nummer 1 positie. In Groot Brittannië alleen al waren dat er 12! De Animals waren bovendien de eerste Britse band die op tour gingen in Japan en Polen. Nu, na meer dan 50 jaar later toeren John steel & Mickey Gallagher nog steeds samen. De band is nog steeds een ruwe Rhythm & Blues band welk internationaal door fans van alle leeftijden nog altijd met veel respect wordt ontvangen en instinctief enthousiast reageren op de beste nummers uit de rijke Animals historie als We Gotta Get Out Of This Place, Boom Boom, Don't Let Me Be Misunderstood, Baby, Let Me Take You Home, I Put A Spell On You en natuurlijk House Of The Rising Sun. Geschiedenis In 1957 begon John Steel samen met de medeoprichter van de Animals Eric Burdon in hun woonplaats Tyneside te spelen zonder de gedachte te hebben dat ze een paar jaar later zouden behoren tot bands met de beste Britse muziek: The Beatles, The Rolling Stones, The Yardbirds en bovenal gerespecteerd zouden worden over de hele wereld. Na The Beatles worden The Animals ook nog de tweede Britse band die hoog in de Amerikaanse toplijsten kwam te staan met House Of The Rising Sun. Laten we niet vergeten dat het een nummer van Bob Dylan was die deze legendarische band inspireerde om House Of The Rising Sun op te nemen, wat een doorslaand succes was. Er werd zelfs gefluisterd dat Dylan naar hun versie keek voor zijn inspiratie van zijn beruchte 'Going Electric'. Bruce Springsteen heeft recentelijk in de USA op een podium onthuld dat niet The Beatles maar The Animals zijn favoriete band is. Na het spelen van een korte uitbarsting van We Gotta Out Of This Place gaf Springsteen toe dat dit nummer beter was dan alle nummers die hij zelf geschreven had als bijv. Born To Run en Born In The USA. Na 50 jaar, de legende leeft voort..... In 2014 gingen de Animals samen met The Yardbirds, The Zombies, Maggie Bell en Dave Berry op één van de meest populaire 60´s tour sinds 1960. Het waren alleen maar uitverkochte zalen als bijv. de Royal Concert Hall in Glasgow gevuld met 2300 fans. Momenteel reist de band nog de gehele wereld rond en zorgt overal waar ze optreden een feest der herkenning, want welke band kan het zeggen: “Elk nummer van ons wordt ieder concert luidkeels meegezongen”. Tickets € 25,-

Geregisseerd door

Onbekend

Schrijvers

Onbekend

Cast

Onbekend

Bioscoopagenda van ANIMALS and Friends

ANIMALS and Friends

Wil jij weten waar ANIMALS and Friends op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar ANIMALS and Friends draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

ANIMALS and Friends informatie

Benieuwd waar ANIMALS and Friends over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over ANIMALS and Friends. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies ANIMALS and Friends al heeft ontvangen.

ANIMALS and Friends trailer

Benieuwd of ANIMALS and Friends iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de ANIMALS and Friends jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij ANIMALS and Friends kunt kijken!