Anne Frank: Parallel Stories (2022)

12
Oscar®-winnares Helen Mirren leidt ons door de onvoorstelbare geschiedenissen van vijf vrouwen en hanteert daarbij het dagboek van Anne Frank.

Anne Frank: Parallel Stories

12
95 minuten 23-06-2022
Oscar®-winnares Helen Mirren leidt ons door de onvoorstelbare geschiedenissen van vijf vrouwen en hanteert daarbij het dagboek van Anne Frank.

Oscar®-winnares Helen Mirren leidt ons door het verhaal van Anne Frank aan de hand van het wereldberoemde dagboek en het leven van vijf andere vrouwen. Deze vrouwen werden als jongvolwassenen net als Anne gedeporteerd naar concentratiekampen, maar overleefden de Holocaust. Anne Frank is geboren op 12 juni 1929 en zou nu 91 jaar zijn geweest. De documentaire vertelt haar levensverhaal aan de hand van haar dagboek. Een buitengewoon schrijven dat de tragedie van de Jodenvervolgingen een gezicht heeft gegeven. Met haar dagboek heeft Anne de harten van miljoenen lezers over de hele wereld geraakt. Het verhaal van Anne is verweven met de geschiedenis van vijf Holocaust overlevenden. Arianna Szörenyi, Sarah Lichtsztejn-Montard, Helga Weiss en haar zussen Andra en Tatiana Bucci, toendertijd tieners, hadden net als Anne dezelfde dromen, dezelfde wil om te leven en dezelfde moed. Hun verhalen vullen de lege pagina’s van het dagboek dat eindigt op de dag van de arrestatie van Anne en de andere bewoners van Het Achterhuis op 4 augustus 1944. De vrouwen vertellen over het leven in de concentratiekampen, de terugkeer naar het ‘normale’ leven en de wil om de herinneringen aan het gebeurde door te vertellen aan de nieuwe generaties. De impact van hun ervaringen en de weerslag op hun kinderen en kleinkinderen komt eveneens aan bod. In de film volgen we ook een tienermeisje, dat ons meeneemt op reis langs de historische gedenkplaatsen. Van het concentratiekamp Bergen-Belsen in Duitsland tot het Holocaust Monument in Parijs tot het Achterhuis in Amsterdam. Het meisje in de film is één van de duizenden tieners die zich met Anne verbonden voelt, één van de vele denkbeeldige vrienden, de vele Kitty’s over de hele wereld. Haar rol als silent witness, pratend met haar vrienden door middel van de sociale media, komt voort uit de noodzaak de vroegere tragedies in het heden te plaatsen. De verschrikkingen van het antisemitisme mogen nooit vergeten worden. Het is door Anne Franks nieuwsgierigheid en haar ervaringen en kijk op de wereld dat we ons realiseren hoe haar woorden ook in deze tijd blijven voortleven en hoe krachtig de stemmen zijn van degenen die hun verhaal nog na kunnen vertellen.

Regisseurs Anne Frank: Parallel Stories

Sabina Fedeli

Anna Migotto

Schrijvers Anne Frank: Parallel Stories

Onbekend

Cast Anne Frank: Parallel Stories

Onbekend

Anne Frank: Parallel Stories

Wil jij weten waar Anne Frank: Parallel Stories op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Anne Frank: Parallel Stories draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Anne Frank: Parallel Stories informatie

Benieuwd waar Anne Frank: Parallel Stories over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Anne Frank: Parallel Stories. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Anne Frank: Parallel Stories al heeft ontvangen.

Anne Frank: Parallel Stories trailer

Benieuwd of Anne Frank: Parallel Stories iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Anne Frank: Parallel Stories jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Anne Frank: Parallel Stories kunt kijken!