https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/210886-dab23c86cc7e73113c4393cde1376978a2c31826/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Annie Colère (2023)

Annie Colère is een Frans drama met een glansrol van Laure Calamy (Antoinette dans les Cevennes, Dix Pour Cent) over de strijd van vrouwen om zelf over hun eigen lichaam te kunnen beslissen.

Annie Colère

121 minuten 11-05-2023

Filmposter Annie Colère

Annie Colère is een Frans drama met een glansrol van Laure Calamy (Antoinette dans les Cevennes, Dix Pour Cent) over de strijd van vrouwen om zelf over hun eigen lichaam te kunnen beslissen.

Annie Colère is een Frans drama met een glansrol van Laure Calamy (Antoinette dans les Cevennes, Dix Pour Cent) over de strijd van vrouwen om zelf over hun eigen lichaam te kunnen beslissen. Een onderwerp dat nog steeds actueel is. Aan de vooravond van de invoering van de Franse abortuswet zien we hoe vrouwen zelf het heft in de hand namen om verantwoord en veilig abortussen uit te kunnen laten voeren. In landelijk Frankrijk in 1974 wordt Annie, een werkende moeder van twee kinderen, opnieuw zwanger, maar deze keer is het niet gepland. Aangezien abortus illegaal is, heeft Annie niet veel opties om er wat aan te doen, tot ze de Beweging voor de Vrijheid van Abortus en Anticonceptie leert kennen. Deze actiegroep biedt praktische hulp aan vrouwen en verspreidt kennis en informatie. Annie wordt al snel in hun midden opgenomen en werpt zich in de strijd voor de aanpassing van de abortuswet. Ze leert een wereld kennen van vriendschap en betrokkenheid, warmte en genegenheid. Annie Colère laat zien dat je samen voor verandering kunt zorgen. Op het Filmfestival van Locarno won regisseur Blandine Lenoir de Variety Piazza Grande Award.

Bekijk het aanbod van Annie Colère

Regisseur Annie Colère

Blandine Lenoir

Schrijvers Annie Colère

Onbekend

Cast Annie Colère

Laure Calamy
Zita Hanrot
India Hair

Annie Colère

Wil jij weten waar Annie Colère op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Annie Colère draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Annie Colère informatie

Benieuwd waar Annie Colère over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Annie Colère. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Annie Colère al heeft ontvangen.

Annie Colère trailer

Benieuwd of Annie Colère iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Annie Colère jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Annie Colère kunt kijken!