https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/214930-1fe0afa59c7566f46d4bc630f5674d79b13dd264/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Anselm (2023)

6
Uniek portret van de kunstenaar Anselm Kiefer in verbluffend 3D.
Bekijk op Picl
Bekijk trailer

Anselm

6
93 minuten 26-10-2023

Filmposter Anselm

Uniek portret van de kunstenaar Anselm Kiefer in verbluffend 3D.

Anselm is een portret van de invloedrijke en vernieuwende kunstenaar Anselm Kiefer van de hand van een van de meest belangrijke Duitse filmmakers van deze tijd, Wim Wenders. De film is opgenomen in 3D en 6K-resolutie en verkent het werk van Kiefer dat de zin van het menselijk bestaan en de cyclische aard van geschiedenis onderzoekt. Zijn kunst is geïnspireerd door diverse bronnen zoals literatuur, poëzie, filosofie, wetenschap, mythologie en religie. De documentaire volgt Kiefer gedurende meer dan twee jaar, van Duitsland naar zijn huidige thuis in Frankrijk, waarbij de belangrijke fases van zijn vijf decennia omspannende carrière worden belicht. Vergelijkbaar met Wenders' eerdere werk Pina, waarin 3D goed werd benut, draagt het 3D-formaat ook hier bij aan de beleving van de toeschouwer. De film bevat dramatische heropvoeringen met twee acteurs - Wenders' achterneef Anton Wenders en Kiefer's zoon van middelbare leeftijd Daniel Kiefer - die Kiefer op verschillende leeftijden vertolken, terwijl de oudere Kiefer zichzelf speelt. Het zijn subtiele ensceneringen met de acteurs die figuratieve poses uit Kiefers werk aannemen. Maar de kunst zelf is de ware ster van de film. Wenders laat de camera langzaam door de sculpturen en schilderijen van Kiefer bewegen, met bijzondere aandacht voor de gestapelde structuren, gipsen jurken en immense schilderijen. Een bijzonder portret en een unieke filmervaring in verbluffend 3D.

Bekijk het aanbod van Anselm

Regisseur Anselm

Wim Wenders

Schrijvers Anselm

Onbekend

Cast Anselm

Onbekend

Anselm

Wil jij weten waar Anselm op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Anselm draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Anselm informatie

Benieuwd waar Anselm over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Anselm. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Anselm al heeft ontvangen.

Anselm trailer

Benieuwd of Anselm iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Anselm jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Anselm kunt kijken!