https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/131058-76b31bc8eb529c6dfb71262a4b9e7fac7e0d4e76/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Apocalypse Now: Final Cut (2019)

16 Geweld Grof taalgebruik
De Final Cut (2019) van Francis Ford Coppola is gemaakt van een nieuwe hoge-resolutiescan met gereviseerde soundmix.

Apocalypse Now: Final Cut

16 Geweld Grof taalgebruik
183 minuten Drama, Oorlog, Actie 19-12-2019

Recensies Apocalypse Now: Final Cut

MovieMeter: 4,03
Metacritic: 94,1
Rotten Tomatoes 98

Filmposter Apocalypse Now: Final Cut

De Final Cut (2019) van Francis Ford Coppola is gemaakt van een nieuwe hoge-resolutiescan met gereviseerde soundmix.

Francis Ford Coppola’s epos uit 1979 over de waanzin van de Vietnamoorlog, met Martin Sheen, Marlon Brando, Robert Duvall en Dennis Hopper in de hoofdrollen, is wel omschreven als een oorlog op zich. De kosten liepen legendarisch uit de hand en de omstandigheden op de set waren gespannen. Digitale 4K-restauratie. ‘Dit is geen film over Vietnam. Deze film ís Vietnam.’ Francis Ford Coppola’s oordeel over Apocalypse Now mag klinken als grootspraak, de uitspraak is niet ver bezijden de waarheid. Hoofdrolspeler Martin Sheen werd getroffen door een hartaanval, het budget liep op tot 31 miljoen dollar en de opnames verzandden in vier lange maanden afzien in de jungle van de Filipijnen. Marlon Brando leverde een onvergetelijke mompelmonoloog af als de waanzinnige kolonel Kurtz (‘I've seen horrors...’) die heerst over een zelfgeschapen minirijkje in de jungle, en Dennis Hopper speelt een doorgeflipte oorlogsfotograaf die angstwekkend dicht bij Hoppers drugsdoordesemde zelf blijft. De openingsscène met een zwetende Martin Sheen onder de ventilator in een Vietnamse hotelkamer en de helikopteraanval op de maat van Wagners Walküre-thema behoren onderhand tot het collectief filmisch geheugen. En dan hebben we Robert Duvalls optreden als de napalm-minnende luitenant-kolonel Bill Kilgore nog niet eens vermeld. Twee Oscars: voor het camerawerk van Vittorio Storaro en het sounddesign. De Final Cut (2019) van Francis Ford Coppola is gemaakt van een nieuwe hoge-resolutiescan met gereviseerde soundmix (nu met de ultralage geluiden van de helikopter) en is twintig minuten korter dan Redux.

Bekijk het aanbod van Apocalypse Now: Final Cut

Regisseur Apocalypse Now: Final Cut

Francis Ford Coppola

Schrijvers Apocalypse Now: Final Cut

John Milius

Francis Ford Coppola

Michael Herr

Cast Apocalypse Now: Final Cut

Marlon Brando
Martin Sheen
Robert Duvall
Frederic Forrest

Alternatieve titels

Apocalypse Now

Apocalypse Now: Final Cut

Filmagenda van Apocalypse Now: Final Cut

Apocalypse Now: Final Cut

Wil jij weten waar Apocalypse Now: Final Cut op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Apocalypse Now: Final Cut draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Apocalypse Now: Final Cut informatie

Benieuwd waar Apocalypse Now: Final Cut over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Apocalypse Now: Final Cut. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Apocalypse Now: Final Cut al heeft ontvangen.

Apocalypse Now: Final Cut trailer

Benieuwd of Apocalypse Now: Final Cut iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Apocalypse Now: Final Cut jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Apocalypse Now: Final Cut kunt kijken!