https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/131628-1f320ca586ce3742ba5341b4bcb2b737afcc8cb1/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Aquarela (2020)

Op het Baikalmeer, het oudste, grootste en diepste binnenmeer van de wereld, zakken auto's door het ijs, dat al weken eerder dan normaal is gaan smelten.

Aquarela

90 minuten Documentaire 02-01-2020

Recensies Aquarela

Metacritic: 80,1
MovieMeter: 3,25
Rotten Tomatoes 87

Filmposter Aquarela

Op het Baikalmeer, het oudste, grootste en diepste binnenmeer van de wereld, zakken auto's door het ijs, dat al weken eerder dan normaal is gaan smelten.

"Wij mensen vinden onszelf veel te belangrijk" stelt documentairemaker Victor Kossakovsky. In zijn nieuwe bioscoopdocumentaire Aquarela speelt water de hoofdrol. Met al zijn oerkracht dondert het over ons heen en het is zowel mooi als verontrustend; extase en inspiratie, maar ook vernietiging en menselijk leed. Met indrukwekkende framerates en overweldigende muziek is Aquarela een cinematografisch spektakel. Op het Baikalmeer, het oudste, grootste en diepste binnenmeer van de wereld, zakken auto's door het ijs, dat al weken eerder dan normaal is gaan smelten. Tijdens een hevige storm verandert een massief zeilschip tot een hulpeloze speelbal. In Miami slaat het water als een muur door de stad tijdens orkaan Irma. De mens speelt uiteindelijk slechts een bijrol. In de eerste plaats legt Kossakovsky de vele persoonlijkheden van het water vast: van woeste baren tot kalme beekjes, en van smeltende ijskappen tot de hoogste waterval ter wereld. Het effect is hypnotiserend, adembenemend en spookachtig mooi. Aquarela ging in wereldpremière op het Filmfestival Venetië, werd geselecteerd voor Sundance en was eerder te zien op IDFA in het ‘Masters’ programma.

Regisseurs Aquarela

Victor Kossakovsky

Viktor Kossakovsky

Viktor Kosakovskiy

Schrijvers Aquarela

Aimara Reques

Viktor Kosakovskiy

Cast Aquarela

Onbekend

Filmagenda van Aquarela

Aquarela

Wil jij weten waar Aquarela op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Aquarela draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Aquarela informatie

Benieuwd waar Aquarela over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Aquarela. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Aquarela al heeft ontvangen.

Aquarela trailer

Benieuwd of Aquarela iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Aquarela jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Aquarela kunt kijken!