Arthouse Avond: Il Colibrì (2023)

Arthouse Avond: Il Colibrì

09-12-2023
Een film met een artistiek karakter in haarscherp beeld en met loepzuiver geluid. Dat is wat liefhebbers van het filmhuis genre mogen verwachten bij de Arthouse Avond in Cine Twins. Voordat de film start, worden er een aantal trailers getoond waaruit het publiek de film voor de volgende Arthouse Avond mag kiezen. Zo bepalen de bezoekers zelf de programmering. De avond stopt niet bij de aftiteling, na afloop wordt er namelijk nog een hapje van het huis geserveerd en kan er uitgebreid nagepraat worden over de voorstelling.--- De Italiaanse film Il Colibrì is gebaseerd op de internationale bestseller “De kolibrie” van Sandro Veronesi, van wie eerder al Caos Calmo werd verfilmd. Regisseur Francesca Archibugi zet met een echte sterrencast een gelaagd, Italiaanse drama neer over familie, liefde en de kracht van het leven. Met onder meer Pierfrancesco Favino (Il Traditore), Bérénice Bejo (The Artist) en Nanni Moretti (Mia Madre). Als kind brengt Marco (Pierfrancesco Favino) de zomers van zijn jeugd door aan de Toscaanse kust. Daar groeit hij op, wordt hij verliefd, maar moet hij ook om leren gaan met een groot verlies. Als volwassen man leeft Marco tussen Rome en Parijs als gerespecteerd arts. Ondertussen ziet hij zijn dochter opgroeien en komt hij een oude geliefde tegen. Ondanks vreugde en verdriet vindt hij zijn evenwicht. Net als een kolibrie. Il Colibrì springt tussen heden en verleden, en vangt het leven van drie generaties in dit sterke Italiaans familie epos. De film werd geselecteerd voor het Filmfestival van Toronto en was de openingsfilm van het prestigieuze Filmfestival van Rome.

Regisseur Arthouse Avond: Il Colibrì

Francesca Archibugi

Schrijvers Arthouse Avond: Il Colibrì

Onbekend

Cast Arthouse Avond: Il Colibrì

Bérénice Bejo
Pierfrancesco Favino
Kasia Smutniak
Nanni Moretti

Arthouse Avond: Il Colibrì

Wil jij weten waar Arthouse Avond: Il Colibrì op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Arthouse Avond: Il Colibrì draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Arthouse Avond: Il Colibrì informatie

Benieuwd waar Arthouse Avond: Il Colibrì over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Arthouse Avond: Il Colibrì. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Arthouse Avond: Il Colibrì al heeft ontvangen.

Arthouse Avond: Il Colibrì trailer

Benieuwd of Arthouse Avond: Il Colibrì iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Arthouse Avond: Il Colibrì jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Arthouse Avond: Il Colibrì kunt kijken!