Arthouse Avond: Sweet Dreams (2024)

Arthouse Avond: Sweet Dreams

18-06-2024
Een film met een artistiek karakter in haarscherp beeld en met loepzuiver geluid, dat is wat liefhebbers van het filmhuis genre iedere tweede maandag van de maand mogen verwachten bij de Arthouse Avond. De avond stopt niet bij de aftiteling. Na afloop wordt er namelijk nog een hapje van het huis geserveerd en kan er uitgebreid nagepraat worden over de voorstelling. --- Op een afgelegen Indonesisch eiland, tijdens de nadagen van het koloniale tijdperk, valt de Nederlandse suikerfabrikant Jan (Hans Dagelet) plotseling dood neer voor de ogen van zijn vrouw Agathe (Renée Soutendijk). Hun vervreemde zoon Cornelis (Florian Myjer) en zijn hoogzwangere vrouw Josefien (Lisa Zweerman) arriveren vanuit Nederland om het familiebedrijf over te nemen. Tot ieders ontzetting blijkt Jans concubine Siti (Hayati Aziz) een sleutelrol in zijn testament te vervullen. Te midden van een opstand van de Indonesische arbeiders, begint een kat-en-muis-spel waar niemand heelhuids uit zal komen. Sweet Dreams combineert meedogenloze satire en een uitbundige esthetiek in een verhaal over de ondergang van het Europese kolonialisme.

Regisseur Arthouse Avond: Sweet Dreams

Ena Sendijarevic

Schrijvers Arthouse Avond: Sweet Dreams

Onbekend

Cast Arthouse Avond: Sweet Dreams

Renée Soutendijk
Florian Myjer
Lisa Zweerman
Hans Dagelet
Hayati Azis
Peter Faber
Rio den Haas
Muhammad Khan

Arthouse Avond: Sweet Dreams

Wil jij weten waar Arthouse Avond: Sweet Dreams op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Arthouse Avond: Sweet Dreams draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Arthouse Avond: Sweet Dreams informatie

Benieuwd waar Arthouse Avond: Sweet Dreams over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Arthouse Avond: Sweet Dreams. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Arthouse Avond: Sweet Dreams al heeft ontvangen.

Arthouse Avond: Sweet Dreams trailer

Benieuwd of Arthouse Avond: Sweet Dreams iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Arthouse Avond: Sweet Dreams jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Arthouse Avond: Sweet Dreams kunt kijken!