Arthouse Avond: The Dead Don't Hurt (2024)

Arthouse Avond: The Dead Don't Hurt

21-06-2024
Een film met een artistiek karakter in haarscherp beeld en met loepzuiver geluid, dat is wat liefhebbers van het filmhuis genre iedere tweede maandag van de maand mogen verwachten bij de Arthouse Avond. De avond stopt niet bij de aftiteling. Na afloop wordt er namelijk nog een hapje van het huis geserveerd en kan er uitgebreid nagepraat worden over de voorstelling. --- Californië, 1860. Wanneer de Frans-Canadese bloemiste Vivienne Le Coudy en de Deense immigrant Holger Olsen elkaar ontmoeten in San Francisco, zijn ze op slag verliefd. De vrijgevochten, onafhankelijke Vivienne is echter niet van plan om te trouwen met de zachtaardige veteraan. Ze besluit wel om met hem mee te reizen naar het rustige Elk Flats in Nevada, waar ze samen een bestaan willen opbouwen. Het uitbreken van de burgeroorlog verstoort echter al snel hun plannen als Holger besluit in dienst te treden. Alleen achtergebleven is Vivienne vastbesloten haar eigen boontjes te doppen, ook al betekent dit dat ze moet opboksen tegen de corrupte burgemeester en zijn machtige zakenpartner Mr Jeffries, wiens zoon Vivienne maar niet met rust wil laten. The Dead Don’t Hurt schetst een portret van een gepassioneerde vrouw die vastbesloten is voor zichzelf op te komen in een wereld gedomineerd door meedogenloze mannen. Vicky Krieps zet een ijzersterke vertolking neer in deze feministische western geregisseerd en geschreven door Viggo Mortensen. De acteur nam naast de regie ook de hoofdrol, muziek en productie van zijn tweede speelfilm op zich, die verbluft in zowel het spel als de visueel overweldigende beelden.

Regisseur Arthouse Avond: The Dead Don't Hurt

Viggo Mortensen

Schrijvers Arthouse Avond: The Dead Don't Hurt

Onbekend

Cast Arthouse Avond: The Dead Don't Hurt

Viggo Mortensen
Vicky Krieps

Filmagenda van Arthouse Avond: The Dead Don't Hurt

Arthouse Avond: The Dead Don't Hurt

Wil jij weten waar Arthouse Avond: The Dead Don't Hurt op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Arthouse Avond: The Dead Don't Hurt draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Arthouse Avond: The Dead Don't Hurt informatie

Benieuwd waar Arthouse Avond: The Dead Don't Hurt over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Arthouse Avond: The Dead Don't Hurt. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Arthouse Avond: The Dead Don't Hurt al heeft ontvangen.

Arthouse Avond: The Dead Don't Hurt trailer

Benieuwd of Arthouse Avond: The Dead Don't Hurt iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Arthouse Avond: The Dead Don't Hurt jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Arthouse Avond: The Dead Don't Hurt kunt kijken!