Arthouse Avond: The Whale (2023)

Arthouse Avond: The Whale

30-03-2023
Een film met een artistiek karakter in haarscherp beeld en met loepzuiver geluid, dat is wat liefhebbers van het filmhuis genre iedere tweede maandag van de maand mogen verwachten bij de Arthouse Avond. De avond stopt niet bij de aftiteling. Na afloop wordt er namelijk nog een hapje van het huis geserveerd en kan er uitgebreid nagepraat worden over de voorstelling. --- The Whale is een aangrijpend drama met een fenomenale comeback van acteur Brendan Fraser (The Mummy Trilogy, Crash) die hem een Oscar voor beste acteur opleverde, als vader, die probeert opnieuw contact te maken met zijn vervreemde tienerdochter, gespeeld door rising star Sadie Sink (Stranger Things). Oscargenomineerde regisseur Darren Aronofsky (Black Swan, Requiem for a Dream) schetst een ontroerend portret van een man die zijn leven opnieuw betekenis wil geven.Charlie (Brendan Fraser) leeft teruggetrokken en geeft Engelse les online. Hij heeft ernstig overgewicht en lijkt alles in zijn leven te zijn kwijt geraakt. Toch probeert Charlie, vol hoop, het contact met zijn 17-jarige dochter Ellie (Sadie Sink) te herstellen. Maar die neemt het hem kwalijk dat hij zijn gezin in de steek heeft gelaten. Langzaamaan ontdekken we hoe Charlie de man geworden is die we zien, en hoe hij hoopt toch een vader voor Ellie te kunnen zijn. The Whale is zowel hartverwarmend als hartverscheurend. Aronofsky maakt je onderdeel van een leven waar je van weg wilt kijken, maar dat je tot tranen toe beroert. 'Fraser gives the performance of a lifetime' (Time Out).

Regisseur Arthouse Avond: The Whale

Darren Aronofsky

Schrijvers Arthouse Avond: The Whale

Onbekend

Cast Arthouse Avond: The Whale

Brendan Fraser
Sadie Sink
Ty Simpkins
Samantha Morton

Filmagenda van Arthouse Avond: The Whale

Arthouse Avond: The Whale

Wil jij weten waar Arthouse Avond: The Whale op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Arthouse Avond: The Whale draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Arthouse Avond: The Whale informatie

Benieuwd waar Arthouse Avond: The Whale over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Arthouse Avond: The Whale. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Arthouse Avond: The Whale al heeft ontvangen.

Arthouse Avond: The Whale trailer

Benieuwd of Arthouse Avond: The Whale iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Arthouse Avond: The Whale jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Arthouse Avond: The Whale kunt kijken!