ArtHouse Terneuzen: Rapito (2024)

ArtHouse Terneuzen: Rapito

22-04-2024
Nieuw op zondagmiddag in CineCity Terneuzen: ArtHouse Terneuzen! Films van hoge kwaliteit die je als liefhebber gezien moet hebben komen nu ook naar CineCity Terneuzen! Als aanvulling op de maandagavond voorstellingen van Film by the Sea, gaat CineCity op de zondagmiddag nu ook in Terneuzen inzetten op artistiekere films, waar nog uitgebreid over nagepraat kan worden. Voor films met een diepere boodschap en een uitdagende of inspirerende werking zit je goed op de zondagmiddag bij ArtHouse Terneuzen! Voor en na de film bent u van harte welkom in het CineCafé Terneuzen. Tickets: €10,- Zondag 21 & woensdag 24 april: Rapito: Het is het jaar 1858. In de Joodse wijk in Bologna, dringen soldaten van de Paus het huis van de Mortara’s binnen. Op bevel van de kardinaal moeten ze de zevenjarige zoon Edgardo meenemen. Als baby schijnt hij in het geheim te zijn gedoopt door het kindermeisje, met als gevolg dat hij nu volgens de Roomse wetten een katholieke opvoeding moet krijgen. Edgardo’s ouders blijven in wanhoop achter en doen er alles aan om hun zoon terug te krijgen. Met brede steun van binnen en buiten de Joodse gemeenschap krijgt de strijd van de Mortara’s al snel een politieke lading. Terwijl de Kerk en de paus hun machtspositie zien wankelen met de steeds luidere roep om een verenigd Italië, weigeren ze de jongen op te geven. Met Rapito vertelt Marco Bellocchio (Il Traditore, Vincere) het roemruchte waargebeurde verhaal van Edgardo Mortara, wiens leven onlosmakelijk verbonden is met de Italiaanse eenwording. Zijn laatste jaren bracht hij door in België, bij het klooster Bouhay, waarna hij in 1940 stief en werd begraven in Luik. Bellocchio brengt het controversiële verhaal prachtig in beeld en mocht al meerdere prijzen voor de film in ontvangst nemen. Rapito ging dit voorjaar in première op het Filmfestival van Cannes.

Regisseur ArtHouse Terneuzen: Rapito

Marco Bellocchio

Schrijvers ArtHouse Terneuzen: Rapito

Onbekend

Cast ArtHouse Terneuzen: Rapito

Barbara Ronchi
Fabrizio Gifuni
Filippo Timi

Filmagenda van ArtHouse Terneuzen: Rapito

ArtHouse Terneuzen: Rapito

Wil jij weten waar ArtHouse Terneuzen: Rapito op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar ArtHouse Terneuzen: Rapito draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

ArtHouse Terneuzen: Rapito informatie

Benieuwd waar ArtHouse Terneuzen: Rapito over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over ArtHouse Terneuzen: Rapito. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies ArtHouse Terneuzen: Rapito al heeft ontvangen.

ArtHouse Terneuzen: Rapito trailer

Benieuwd of ArtHouse Terneuzen: Rapito iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de ArtHouse Terneuzen: Rapito jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij ArtHouse Terneuzen: Rapito kunt kijken!