Arts In Cinema: Easter In Art

Arts In Cinema: Easter In Art

85 minuten 01-04-2020

Recensies Arts In Cinema: Easter In Art

Deze film is verplaatst naar april 2021(!) Deze film is onderdeel van de serie kunstfilms Arts in Cinema. Het verhaal van Christus' dood en wederopstanding heeft de westerse cultuur de afgelopen 2000 jaar gedomineerd. Het is misschien wel de belangrijkste historische gebeurtenis aller tijden, zoals vermeld in de Evangeliën, maar evenzeer in het werk van de belangrijkste kunstenaars uit de geschiedenis. Van triomfantelijk tot woest, van etherisch tot tactiel, richten enkele van de grootste kunstwerken van de westerse beschaving zich op dit cruciale moment. Deze prachtig vervaardigde film verkent het Paasverhaal zoals het afgebeeld werd in de kunst, vanaf de vroege christenen tot op de dag van vandaag. Gefilmd op locatie in Jeruzalem, de Verenigde Staten en Europa, belicht de film de verschillende manieren waarop kunstenaars - waaronder Caravaggio, Raphael, Leonardo, El Greco, Bosch, Rembrandt, Munch, Michelangelo en anderen - het Paasverhaal door de eeuwen heen hebben afgebeeld. Of je nu religieus bent of niet, deze buitengewone film vertelt niet alleen het mooiste verhaal ooit verteld, maar schetst via de allermooiste kunstwerken tevens een beeldende geschiedenis van onze beschaving.

Regisseur Arts In Cinema: Easter In Art

Phil Grabsky

Schrijvers Arts In Cinema: Easter In Art

Onbekend

Cast Arts In Cinema: Easter In Art

Onbekend

Filmagenda van Arts In Cinema: Easter In Art

Arts In Cinema: Easter In Art

Wil jij weten waar Arts In Cinema: Easter In Art op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Arts In Cinema: Easter In Art draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Arts In Cinema: Easter In Art informatie

Benieuwd waar Arts In Cinema: Easter In Art over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Arts In Cinema: Easter In Art. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Arts In Cinema: Easter In Art al heeft ontvangen.

Arts In Cinema: Easter In Art trailer

Benieuwd of Arts In Cinema: Easter In Art iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Arts In Cinema: Easter In Art jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Arts In Cinema: Easter In Art kunt kijken!